Romania: Semnal de Alarma Periculos, Noi Restrictii Anuntate

Romania Semnal Alarma Periculos Noi Restrictii Anuntate

Romania trece printr-o perioada critica in momentul de fata in valul 4 de infectari cu Coronavirus, iar asta pentru ca vorbim in continuare despre cifre extrem de mari de infectari, peste 16.000 de cazuri noi fiind anuntate astazi, aproape de recordul de ieri, dar aproape si de estimarea de 20.000 de cazuri zilnice.

Romania are ca medie nationala a infectarilor o rata de incidenta record de 8.31/1000 de locuitori, ceva ce parea imposibil acum cateva luni cand se spunea ca valul 4 nu va fi la fel de puternic, doar ca acum vedem recorduri peste recorduri, dar si extrem de multe decese, din pacate pentru noi.

Romania are si doua zone cu rate de incidenta record, Ilfov cu o rata de incidenta de 16.01/1000 de locuitori, plus Bucuresti, care are o rata de incidenta de 15.42/1000 de locuitori, insa niciuna dintre zone nu va fi carantinata total de catre autoritatile din tara noastra.

Romania se pregateste sa impuna si noi restrictii din cauza numarului urias de noi cazuri zilnice, iar aici vorbim despre impunerea folosirii certificatelor COVID pentru toate activitatile, inclusiv mersul in magazine, ceva ce se intampla in anumite tari deja, deci n-ar fi o surpriza sa se aplice la noi.

Romania Semnal Alarma Periculos Noi Restrictii Anuntate tabel

Romania a cerut si ajutor strain in momentul de fata din cauza numarului foarte mare de cazuri de COVID-19, iar perspectivele nu sunt deloc bune pentru ca se asteapta in continuare o crestere a numerelor zilnice de cazuri noi, ceea ce din pacate va aglomera si mai mult spitalele din toata tara.