Calea Lactee: Anunt ULUITOR pentru Viitorul Intregii Omeniri

Calea Lactee ansamblu

Calea Lactee este galaxia care ne gazduieste, iar dupa cum prea bine stiti deja, ea este imensa, insa din pacate oamenii de stiinta nu stiu totusi chiar atat de multe in legatura cu ea, iar NASA vrea mai mult. In aceasta idee, cei de la NASA au anuntat decizia de a folosi un telescop pentru detectarea de raze gamma pentru a descoperi mai multe informatii cu privire la Calea Lactee, iar asteptarile vor fi extrem de mari din partea oamenilor de stiinta.

Calea Lactee va fi monitorizata de catre acest telescop incepand din anul 2025, atunci cand el ar urma sa fie lansat in spatiul cosmic in orbita in jurul Pamantului pentru a detecta raze gamma din toata galaxia. NASA a ales un telescop din 18 propuneri facute pentru proiectul pe care il va pune in aplicare in urmatorii ani, iar vestea buna este ca vom afla si mai multe despre Calea Lactee foarte curand, asa ca nu ne ramane decat sa asteptam ca totul sa fie indeplinit.

Calea Lactee: Anunt ULUITOR pentru Viitorul Intregii Omeniri

Calea Lactee urmeaza sa aiba explicata intr-o anumita masura originea unor elemente chimice din interiorul sau, iar asta pentru ca oamenii de stiinta sa aiba si mai multe raspunsuri la intrebarile privind formarea universului. Raspunsurile pe care cei de la NASA le pot afla in legatura cu Calea Lactee multumita acestui telescop care se va plimba in jurul Pamantului ar putea fi de mare ajutor pentru viitoare misiuni spatiale, dar si viitoare misiuni de colonizare.

“NASA a selectat o nouă propunere de telescop spațial care va studia istoria recentă a nașterii stelelor, moartea stelelor și formarea elementelor chimice în Calea Lactee. Se așteaptă ca telescopul cu raze gamma, numit Compton Spectrometer and Imager (COSI), să fie lansat în 2025 ca cea mai recentă mică misiune astrofizică a NASA. „De mai bine de 60 de ani, NASA a oferit oportunități pentru misiuni inventive, la scară mai mică, pentru a umple golurile de cunoștințe la care încă căutăm răspunsuri.”

Calea Lactee nu poate fi observata chiar atat de bine de pe Pamant din cauza unghiului din care ne uitam la ea, insa din orbita lucrurile se schimba, chiar daca va ramane totusi limitarea pozitiei noastre. Oamenii de stiinta ar vrea sa vada Calea Lactee din exterior pentru a-si face o idee mai clara cu privire la galaxie, insa acest lucru este deocamdata foarte departe de a se intampla, desi cu siguranta exista planuri pentru asemenea misiuni pe undeva.

Calea Lactee ascunde extrem de multe secrete fata de omenire, insa cei de la NASA fac tot posibilul pentru a descoperi cat mai multe dintre ele intr-o perioada cat mai scurta de timp.