Planeta Venus: VIDEO cu 10 Mistere care au ULUIT Omenirea

Planeta Venus ne este adusa in atentie de catre NASA multumita unui clip video care ne prezinta 10 mistere ale planetei Venus care au uluit intreaga omenire, ele fiind intr-o buna masura ramase fara explicatie. Primul are in centru marea intrebare cu privire la existenta vietii pe planeta Venus, o intrebare care nu a primit raspuns pana in momentul de fata, si care probabil nu va primi pana cand suprafata planetei va putea fi explorata de catre oamenii de stiinta.

Planeta Venus este similara cu Pamantul in ceea ce priveste dimensiunea si densitatea, unii cercetatori spunand ca ar fi avut si o clima similara, insa nimeni nu stie inca de ce ele au devenit atat de diferite. NASA nu stie inca nici modul in care s-a format planeta Venus, adica daca a aparut din aceleasi materiale primare ale sistemului solar, precum Pamantul si Marte, sau daca s-a format la o data ulterioara, ori provine dintr-un alt sistem solar apropiat, sau nu.

Planeta Venus: VIDEO cu 10 Mistere care au ULUIT Omenirea

Planeta Venus nu are deslusite inca nici macar conditiile atmosferice, iar asta pentru ca exista multiple teorii cu privire la ceea ce se intampla acolo, dar nimeni nu stie foarte clar cum s-a format totul si spre ce se indreapta. Planeta Venus inca ascunde mistere si cu privire la o buna parte din suprafata sa, despre care NASA nu stie clar cum s-a format, dincolo de zonele unde a fost lava provenita de la vulcani, deci e nevoie de noi misiuni spatiale pentru a deslusi tot.

“Suprafața lui Venus este complet inospitalieră pentru viață: stearpă, uscată, zdrobită sub o atmosferă de aproximativ 90 de ori presiunea Pământului și prăjită de temperaturi de două ori mai fierbinți decât un cuptor. Dar a fost mereu așa? Ar fi putut Venus să fi fost odată un geamăn al Pământului – o lume locuibilă cu oceane de apă lichidă? Acesta este unul dintre multele mistere asociate lumii noastre surori învăluite.”

Planeta Venus ar fi avut la un moment dat inclusiv apa, insa cata nimeni nu stie, nici daca ar fi putut sustine viata, la fel cum nu se stie ce fel de activitate mai exista pe suprafata sa, si ce anume o produce acum. Muntii de pe planeta Venus n-au fost fotografiati de catre oamenii de stiinta, iar asta pentru ca singurele nave spatiale ajunse acolo au filmat doar campiile pe care au aterizat, deci inca exista mistere cu privire la muntii de acolo.

Planeta Venus este una dintre cele mai neobisnuite cunoscute celor de la NASA, ei nestiind daca mai exista altele identice in univers, iar in aceeasi masura daca mai exista si alte mistere majore inca nedescoperite.