Valeriu Gheorghita: Anunt Inspaimantator in Criza Valului 4

Valeriu Gheorghita Anunt Inspaimantator Criza Valului 4

Valeriu Gheorghita transmite un anunt inspaimantator in plina criza a valului 4 de infectari in Romania, iar asta pentru ca situatia este atat de grava incat presedintele campaniei de vaccinare compara situatia in care se afla tara noastra acum este similara cu cea a Italiei din primul val al Coronavirus.

Valeriu Gheorghita spune ca aceasta situatie critica in care se afla Romania poate fi depasita doar daca suficient de multi romani se vaccineaza impotriva Coronavirus cat mai repede, ceea ce desigur ca nu se va intampla cu intensitatea dorita de catre medici, deci mai sunt multe saptamani cu multe cazuri noi zilnice.

“Îmi e teamă că deja suntem în acest scenariu al Italiei. E cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgențe sunt asaltate, copleșite de pacienți cu Covid, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgențele, arsurile, accidentele rutiere.

Vorbim de un procent mare de persoane ezitante, procent de persoane pentru care informațiile false transmise au avut un impact. Ridicarea restricțiilor a contribuit la demotivare. Cu atât mai mult cu cât situația epidemiologică era una foarte bună.

Să nu ne lăsăm păcăliți de informații din surse obscure, de la persoane care au apărut peste noapte și nu știm cine sunt. Să nu lăsăm garda jos. Să înțelegem că dacă nu rămânem solidari și nu respectăm măsurile de prevenție, va fi extrem de complicat să depășim acest val 4. Putem crește cât vrem numărul de paturi al ATI, să extindem capacitatea de internare, lupta nu va fi așa câștigată.

Ne uităm la toate sistemele de sănătate mult mai performante decât al nostru, toate au fost depășite de numărul de cazuri. Delta generează mii de cazuri pe zi. Fără respectarea măsurilor de prevenție, a regulilor – igienă, mască, distanțarea fizică și vaccinare nu putem câștiga această lupta. Fiecare persoană care azi se vaccinează va da posibilitatea altor bolnavi cu alte boli să poată fi internați în spitale, va lăsa un pat liber pentru ei.”