Ministrul Sanatatii: Decizia Radicala Asumata in Valul 4 al Pandemiei

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat o decizie radicala care este asumata in plin val 4 de pandemie de Coronavirus in Romania, iar asta in codntiile in care numarul de infectari este in continua crestere in aceasta perioada, din pacate pentru noi toti, asa ca e timpul pentru masuri dure.

Ministrul Sanatatii spune ca isi asuma impunerea certificatului verde digital pentru angajatii din sectorul medical, astfel ca toti trebuie sa fie vaccinati, vindecati in ultimele 6 luni, sau testati, pentru a-si continua lucrul, urmand a fi sanctionati administratii unitatilor medicale daca nu se asigura ca accesul celor fara aceste certificate e blocat.

“Eu am propus şi îmi asum certificatul verde în Sănătate. E un mesaj care trebuie dat în mod evident .Acolo sunt texte foarte clare de sancţiuni, de la 50.000 de lei în sus, pentru conducătorul unităţii care permite accesul unui angajat fără certificat verde, că despre asta vorbim.

Avem puncte de vedere de parcă România ar fi singura ţară care face… de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, chiar într-o formă mai dură, în foarte multe ţări din Europa care astăzi au ridicat restricţiile sau se gândesc la asta şi nu se uitp la asemenea imagini. Nu suntem noi care am înnebunit şi vrem să introducem această măsură.

In afară de magazinele alimentare, de farmacii, în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi, pentru cei care sunt vizitatori.

Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură pentru că realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis. Restaurantele, cafenelele pot să rămână deschise pentru vaccinaţi. La partea de spaţii cultuale, în mod sigur doar pentru cei care au certificat verde şi este în discuţie să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%.”