Raed Arafat: Cum se Aplica Restrictiile din Mall si Magazine

Raed Arafat a explicat cum se aplica restrictiile de intrare in mall si magazinele neesentiale, iar asta pentru ca exista multa confuzie in ceea ce priveste modul in care romanii au, sau nu, acces in aceste locatii incepand cu data de 24 octombrie.

Raed Arafat spune ca in mod normal mall-urile trebuie sa verifice certificatele verzi la intrare, insa in cazul centrelor comerciale care nu sunt mall-uri, dar au hypermarket-uri si magazine, fiecare magazin trebuie sa verifice in parte fiecare persoana care intra pentru a-i interzice accesul fara certificat verde.

“Tot ce este în mall numai cu certificat verde. Dacă n-ai certificat verde, te duci la o farmacie care nu este în mall; este plin. Dacă nu ai certificat verde, te duci la magazine care nu sunt în mall, adică la magazine alimentare. Haideți să fim serioşi! Adică intră pe ușa intrării de la mall și îmi spune că merge la supermarket, după care te trezești cu el în cinematograf! Deci, nu va merge acest lucru.

Esențiale sunt magazinele de alimente și tot ce vinde partea alimentară, care este esențială. În rest, mall-uri etc., se intră cu certificat verde. Mulțumesc! Dacă este fără control la intrare, atunci fiecare magazin se controlează singur. Asta înseamnă că atunci când se intră în magazinul respectiv, trebuie să fie controlat certificatul verde.

Normal. Deci, trebuie să fie controlat certificatul verde oriunde. Excepție – doar când se intră în magazinele care sunt de alimentație, magazinele esențiale, farmacii și așa mai departe.”