Cazarea in Hoteluri Permisa Exclusiv cu Certificat Verde Digital

Cazarea in hoteluri, si mai mult ca sigur in pensiuni, sau alte unitati de cazare, este posibila exclusiv cu un certificat verde digital, conform lui Raed Arafat, care a clarificat situatia acestui tip de unitati economice care vor fi afectate de restrictiile noi impuse in Romania.

Certificatele verzi digitale devin practic obligatorii peste tot in Romania pentru cam orice in afara de acces in magazine alimentare, sau la slujbele religioase, iar asta pentru ca autoritatile vor sa reduca intr-o foarte mare masura contactul si riscul de infectare.

“Părerea mea este că cel mai bine acum este să stăm unde am fost – pentru că, atenție, ce n-am zis: și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi; inclusiv în hoteluri. Da, exact. Adică, e clar: n-ai certificat de vaccinat sau de trecut prin boală, nu poţi să te cazezi în hotel. Şi asta cred că este aplicat deja în foarte multe țări din Europa.

Eu am văzut acest lucru mergând la o ședință la Ljubljana, la președinția slovenă, și primul lucru care s-a cerut la hotel, la cazare, a fost certificatul verde. Adică, nu suntem singurii care aplicăm astfel de reguli la acest moment.”