Valeriu Gheorghita: Mesaj Alarmant, Toti Romanii Avertizati

0

Valeriu Gheorghita Mesaj Alarmant Romanii Avertizati

Valeriu Gheorghita face un nou anunt extrem de important si vorbeste in termeni duri cu privire la situatia critica in care se afla Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca aduce in discutie vina sistemului medical cu privire la evitarea vaccinarii, dar si intensitatea valului 4 al Coronavirus.

Valeriu Gheorghita vorbeste despre faptul ca in ciuda situatiei critice a Romaniei, inca exista medici care inventeaza contraindicatii la vaccinare pentru pacienti, ceea ce scade radical increderea in vaccinare, asa ca daca aveti un asemenea doctor prin preaj, ar fi bine as va mai informati si din alte surse de incredere.

“Nu e suficient să ai accesibilitate la vaccinare, să ai pregătire și organizare logistică, atât timp cât nu ai credibilitate, cât timp vorbim de o lipsă pe alocuri de educație sanitară, o problemă de sistem, de ani de zile, rămasă nerezolvată și care azi ne arată care sunt adevăratele probleme ale societății.

Sistemul medical nu e deloc lipsit de vină, pentru că în această perioadă am observat cadre medicale care nu doar că nu au recomandat vaccinarea, ci au fost împotrivă în mod vehement.

Constat un lucru foarte interesant: în România se practică medicina de bloc, n-avem nici cea mai mică reținere să recomandăm oamenilor să ia antibiotice, tot felul de medicamente, în condițiile în care nu avem nicio expertiză.

Mi-aș fi dorit să fie o prezență mult mai activă a societății profesionale, a corpului medical în combaterea dezinformării, pentru că acesta e rolul profesionistului în sănătate să combată dezinformarea, să promoveze educația medicală, să recomande vaccinarea, indiferent că vorbim de Covid sau alte tipuri.

În fiecare zi primesc sesizări legate de medici care contraindică nejustificat vaccinarea, inventează contraindicații legat de vaccinare.

În momentul de față, cel mai bun tratament e vaccinarea. Nu avem altă soluție. Dacă nu înțelegem asta, putem crește numărul de paturi cât vrem, pentru că lupta nu va fi câștigată așa.”