Anuntul lui Raed Arafat, Cand ar Putea Iesi Romani din Valul 4

Anuntul Raed Arafat Cand Iesi Romani Valul 4

Raed Arafat a explicat zilele trecute restrictiile noi care au fost impuse in Romania pentru toata lumea, iar printre toate intrebarile primite a fost chestionat si cu privire la momentul in care se va termina valul 4 de infectari in tara noastra, el spunand ca noiembrie ar putea aduce vestile bune.

Raed Arafat spune ca la finalul lunii noiembrie am putea iesi din valul 4 de infectari cu Coronavirus, dar desigur ca totul depinde de felul in care vor decurge vaccinarile in toata tara, insa si de felul in care vor fi respectate masurile de preventie.

“Va mai dura. Când ajungem la un platou, nu vom ajunge să avem o scădere rapidă. O să începem să avem o scădere lentă după platou. Întrebarea este dacă am ajuns la platou, că în ultimele 2 – 3 zile am văzut că suntem. Eram la 18.000, acum suntem la 16 – 15.000.

Oare cât ţine platoul ăst? Dacă e platou, dacă nu ne trezim din nou cu o creştere. Şi dacă ţine platoul ăsta în următoarele zile, când începe să scadă şi cu ce viteză? Clar că măsurile cu masca, mai ales şi celelalte poate vor ajuta la o scădere mai rapidă, dar nici asta nu va fi una spectaculoasă, de pe o zi pe alta să scadă cu câte 1.000.

S-ar putea să ne trezim că o ducem aşa până prin mijlocul lunii noiembrie, sfârşitul lunii noiembrie, să vedem că încă luptăm cu acest val până ajungem la o situaţie controlabilă. Depinde foarte mult de noi, din nou. Cu cât se vaccinează mai mult, cu atât şansa să controlăm situaţia este mai bună şi şansa să prevenim alt val mai târziu, prin ianuarie – februarie, este mai mare.

Mijlocul săptămânii viitoare, miercuri – joi, ne vom da seama care sunt creşterile, dar şi duminică. Noi comparăm şi zilele. Duminică la o duminic.”