VIDEO INCREDIBIL de pe Planeta Marte Publicat de catre NASA

Planeta Marte intra in centrul atentiei din nou astazi dupa ce un video uluitor de acolo a fost publicat de catre NASA, el luand intreaga lume prin surprindere multumita informatiilor pe care le afiseaza. Mai exact, cei de la NASA ne dezvaluie prin acest nou video de pe planeta Marte cum se misca robotul Perseverance pe suprafata corpului cosmic in misiunile pe care trebui e sa le desfasoare pentru a deslusi mai multe mistere inregistrate acolo.

NASA a publicat o multitudine de poze si clipuri video de pe planeta Marte dupa ce a trimis noul sau robot si elicopterul care au menirea sa exploreze suprafata corpului cosmic, si vor mai veni altele. Robotii de pe planeta Marte au fost inactivi pentru o perioada de 2 saptamani de zile din cauza modului in care ea se deplaseaza prin sistemul solar si a trecut in spatele soarelui, timp in care comunicatiile cu cei de la NASA au fost intrerupte in totalitate.

VIDEO INCREDIBIL de pe Planeta Marte Publicat de catre NASA

Clipul video de mai sus ne arata cat de dificil se misca robotul Perseverance pe terenul de pe planeta Marte, iar asta e normal daca ne gandim ca acolo nu exista decat denivelari si roci peste care trebuie sa treaca. Ceea ce trebuie stiut in legatura cu acest video de pe planeta Marte este ca viteza de redare a fost crescuta cu 200x, astfel ca miscarea in sine este mult, mult mai lenta decat o vedem noi, iar asta spune multe despre mediul de acolo.

“Acest videoclip arată roverul NASA Perseverance Mars folosind tehnologia sa de navigare automată, sau AutoNav, pentru a conduce 548 de picioare (167 de metri) pe 12 septembrie 2021, cea de-a 200-a zi marțiană, sau sol, a misiunii. AutoNav permite roverului să-și planifice autonom traseul în jurul stâncilor sau altor obstacole în drumul său către o destinație prestabilită. Videoclipul a fost realizat de camerele de navigație ale roverului; sunt capabile de culoare, dar imaginile alb-negru sunt mai bune pentru navigație. Videoclipul a fost accelerat de aproximativ 200 de ori, cu aproximativ 30 de secunde între cadre.”

Stim deja ca NASA s-a pregatit extrem de mult inainte de a trimite robotii sai pe surpafata de pe planeta Marte, iar asta in conditiile in care oamenii de stiinta s-au chinuit mult inainte de a ii pregati de trimitere. Controlarea acestor roboti se face deasemenea foarte dificil din cauza intarzierii de 7 minute intre trimiterea si primirea de informatii dintre Pamant si planeta Marte, majoritatea actiunilor lor fiind facute in mod automat, fara control NASA.

Planeta Marte ramane in continuare in atentia oamenilor din intreaga lume multumita misiunilor active care exista acolo, iar pe masura ce acestea sunt in desfasurare, vom afla tot mai multe in urmatoarele luni.