LUNA: Anuntul INCREDIBIL cu Impact pentru Viitorul Omenirii

luna probe

LUNA este in centrul unui foarte important anunt pentru viitorul intregii omeniri, iar asta deoarece o decizie extrem de importanta a fost dezvaluita in mod oficial pentru noi toti. Mai exact, cei de la NASA au anuntat ca au decis sa lanseze prima misiune de survol a lunii, fara echipaj uman, in februarie 2022, totul ca parte a programului prin care vor sa readuca astronautii pe satelitul natural al Pamantului undeva in jurul anului 2024, sau poate chiar mai tarziu.

NASA dorea sa lanseze aceasta misiune catre luna mult mai devreme, insa pandemia de Coronavirus si problemele cu gasirea unui buget adecvat au fortat o amanare a planurilor agentiei spatiale americane. In ceasta idee, cei de la NASA au reprogramat lansarea pentru februarie 2022, iar atunci o nava fara echipaj uman va fi trimisa spre luna unde va face un survol, dupa care va reveni pe Pamant, insa acesta este doar un prim pas spre indeplinirea obiectivelor oficiale.

LUNA: Anuntul INCREDIBIL cu Impact pentru Viitorul Omenirii

Inainte ca prima misiune cu echipaj uman sa fie trimisa catre luna, cei de la NASA vor face teste inclusiv cu astronauti care doar vor survola satelitul natural al Pamantului in nave spatiale care ii vor duce acolo intr-un final. Desigur ca intre acesti doi pasi cei de la NASA vor avea foarte multe de analizat si reglat, iar asta pentru ca luna nu e tocmai foarte aproape de Pamant, iar totul trebuie pregatit in detaliu inainte de a incepe misiunile acolo.

“Artemis 1 va oferi o bază pentru explorarea umană a spațiului adânc și va demonstra angajamentul și capacitatea noastră de a extinde existența umană până pe Lună și mai departe înainte de primul zbor cu echipajul pe Artemis 2.

Cu stivuirea și integrarea rachetei NASA Space Launch System și a navei spațiale Orion complet, ne apropiem din ce în ce mai mult de pornirea într-o nouă eră a explorării umane în spațiul profund. Datorită muncii grele a echipei de proiectare, fabricare, testare și acum finalizarea asamblarii noii rachete și nave spațiale NASA.”

Daca toate testele se vor desfasura fara probleme, atunci cei de la NASA vor incerca initial sa readuca oamenii pe luna prin misiuni de acest gen, iar mai apoi vor incrca sa faca si o prima baza coloniala acolo. NASA e interesata sa faca inclusiv un hub spatial langa luna pentru viitoare misiuni care ii vor duce pe oameni inclusiv pe planeta Marte, astfel ca ramane de vazut de cat timp va fi nevoie pentru ca acest lucru sa se intample pentru omenire.

Explorarea spatiala nu e simpla, nu e ieftina, insa cei de la NASA au planuri extrem de ambitioase care vizeaza nu doar luna, ci si alte obiecte cosmice din sistemul solar, sau galaxia noastra.