Planeta Jupiter: VIDEO UIMITOR Dezvaluit Intregii Omeniri

Planeta Jupiter este in centrul unei dezvaluiri foarte importante, iar asta pentru ca NASA a publicat un nou video uimitor care ne arata dintr-o noua postura cea mai mare planeta din sistemul nostru solar. Cei de la NASA atrag atentia lumii intregi asupra modului in care se invarte planeta Jupiter in calatoria sa in jurul soarelui, iar desigur ca nu multa lume a avut ocazia de a vedea asta.

Planeta Jupiter este in momentul de fata monitorizata de catre sonda spatiala Juno, aceasta fiind in orbita sa de foarte multi ani, iar NASA i-a extins acum peste 1 an de zile misiunea. NASA atrage atentia asupra elementelor din atmosfera pe care o are planeta Jupiter, acestea fiind intr-o schimbare destul de substantiala de ceva vreme, iar oamenii de stiinta inca nu au prea multe detalii cu privire la ceea ce se intampla departe de Pamant.

Planeta Jupiter: VIDEO UIMITOR Dezvaluit Intregii Omeniri

Planeta Jupiter are prezentat in prim plan inclusiv marea sa furtuna, ale caror vanturi incep sa-si schimbe vitezele fara vreo explicatie prea clara, dar sperat de ele apar si altele din diverse zone ale sale. Desi planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul solar, ea face o rotatie completa in jurul axei sale in doar 10 ore, de pese 2 ori mai rapid decat Pamantul, si de aici pot veni explicatii pentru unele dintre evenimentele care sunt intalnite acolo.

“Observați învârtirea grațioasă a celei mai mari planete a Sistemului nostru Solar. Multe caracteristici interesante ale atmosferei enigmatice a lui Jupiter, inclusiv centuri întunecate și zone luminoase, pot fi urmărite în detaliu. O inspecție atentă va dezvălui că diferite straturi de nori se rotesc la viteze ușor diferite. Celebrul mare punct roșu nu este vizibil la început, dar se rotește în curând. Alte sisteme de furtună mai mici apar ocazional. Oricât de mare este Jupiter, se rotește în doar 10 ore.”

Planeta Jupiter a avut clipul video de mai sus compus din imagini inregistrate timp de 5 nopti chiar in cursul lunii octombrie, cei de la NASA incercand sa ne arate cat de impresionanta este aceasta planeta. Imaginile acestea au fost inregistrate de pe Pamant, iar asta pentru ca daca planeta Jupiter ar fi fost surprinsa de catre Juno, lucrurile ar fi aratat cu mult mai diferit fata de cum sunt in momentul de fata, dar multa lume stie deja acest lucru.

Planeta Jupiter va avea mai mult ca sigur si mai multe imagini similare publicate in perioada urmatoare, asa ca ramane sa vedem cate dintre misterele sale vor mai fi dezvaluite pentru noi toti.