LUNA: VIDEO INCREDIBIL si Anuntul pentru Intregul Pamant

LUNA ramane in centrul atentiei intregului Pamant dupa ce un clip video incredibil a fost publicat de catre NASA, iar multumita lui avem ocazia de a vedea ceva ce putini au avut ocazia de a observa. NASA a creat o simulare pentru modul in care este vizibil Pamantul de pe luna, mai exact de la polul sau sud, acolo unde va ajunge una dintre misiunile Artemis, si unde ar urma sa fie astronautii trimisi pentru a analiza o parte din ceea ce se intampla.

LUNA se afla la o distanta de peste 300.000 de kilometri fata de Pamant, astfel ca planeta noastra este vizibila ca o minge de dimensiuni mici care se roteste cu viteza mare si dispare rapid din vazul camerelor. Ceea ce vedem mai sus este o simulare a felului in care Pamantul este vazut de la polul sud al lunii in decursul a trei luni de zile, sau 3 zile lunare, iar asa vor experimenta si astronautii ceea ce se intampla pe satelitul natural al planetei noastre dupa ce vor ajunge.

LUNA: VIDEO INCREDIBIL cu un Anuntul pentru Intregul Pamant

LUNA apare aici si in timpul unei eclipse, adica in momentul in care trece prin umbra pe care o lasa Pamantul in timp ce se interpune intre ea si soare, deci avem coazia de a vedea o simulare pentru un eveniment foarte interesant. Astronautii care vor ajunge pe luna vor putea experimenta totul direct de la fata locului, NASA intentionand sa le ofere acestora posibilitatea de a explora satelitul natural pentru a aduna mai multe date pentru viitor.

“Această vizualizare arată mișcările neobișnuite ale Pământului și Soarelui văzute de la Polul Sud al Lunii. Animația comprimă trei luni (puțin peste trei zile lunare) în două minute. Camera virtuală se află pe marginea craterului Shackleton, parțial vizibilă în dreapta jos și este îndreptată spre Pământ. Muntele de la orizont, la aproximativ 85 de mile distanță, este cunoscut în mod neoficial sub numele de Mons Malapert.”

LUNA urmeaza sa fie casa pentru o baza lunara dupa ce NASA va ajunge la concluzia ca oamenii pot locui acolo fara probleme foarte mari, insa deocamdata nu se stie foarte clar cam cand se va intampla asta. Indiferent de situatie, cei de la NASA vor sa trimita intre timp mai multe expeditii catre luna pentru a aduna cat mai multe informatii posibile inainte ca oamenii sa fie efectiv trimisi pentru a supravietui acolo si a merge spre Marte.

LUNA este in centrul mai multor misiuni care sunt pregatite pentru a avea loc in urmatorii ani, astfel ca va fi extrem de interesant de vazut ce anume se va intampla in timpul acestor misiuni.