Android: Noua Versiune SPECIALA Anuntata de Compania Google

Android este cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile din intreaga lume, el fiind folosit de catre miliarde de dispozitive, iar Google incearca sa il imbunatateasca in mod constant. Una dintre aceste imbunatatiri majore a fost anuntata acum de catre cei de la Google, iar asta pentru ca o noua versiune speciala a Android, numita Android 12L, va fi disponibila chiar din luna decembrie in versiune beta pentru toti cei interesati sa o foloseasca.

Android este lansat in aceasta versiune speciala pentru ca dezvoltatorii sa aiba posibilitatea de a crea mai usor aplicatii care sa functioneze cat mai bine pe dispozitivele care au ecrane mari. Vorbim aici atat despre tablete, telefoane pliabile, telefoane cu ecrane foarte mari, sau chiar laptop-uri care ruleaza Chrome OS, iar asta pentru ca aplicatiile pot fi optimizate mult mai usor de catre dezvoltatori pentru a functiona pe oricare dintre aceste dispozitive.

Android: Noua Versiune SPECIALA Anuntata de Compania Google

Android va avea in versiunea 12L inclusiv un software special care va optimiza aplicatiile pentru ecranele mai mari fara ca dezvoltatorii sa faca mare lucru, totul fiind gandit pentru a usura munca oamenilor. Google vrea sa imbunatateasca semnificativ experienta de care au parte cei care folosesc Android pe telefoane pliabile, tablete, etc, astfel ca ideea pe care o vedem cu aceasta versiune speciala a sistemului de operare este una excelenta.

Android avea nevoie de asa ceva inca de acum multa vreme, iar faptul ca Google s-a gandit intr-un final sa le ofere o asemenea schimbare oamenilor arata ca are totusi interesul de a oferi cele mai bune experiente. Android va avea aceasta versiune testata din decembrie si pana in primele luni din 2022, dezvoltatorii urmand a raporta eventualele probleme pentru a fi rezolvate.

Android va favea separat parte si de alte actualizari facute de catre Google, insa aceasta versiune va fi distribuita in mod separat fata de celelalte care sunt disponibile pentru oameni.