Ministrul Sanatatii: Scaderea Ratei de Vaccinare Legata de Certificatul Verde

Ministrul Sanatatii Scaderea Ratei Vaccinare Legata Certificatul Verde

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarant ca scaderea numarului de persoane vaccinate in ultimele zile este o consecinta a faptului ca legea care impunea folosirea certificatului verde la locurile de munca din sectoarele privat si de stat a fost respinsa de Parlamentul Romaniei zilele trecute in urma evenimentelor din Senat si Camera Deputatilor.

Ministrul Sanatatii spune ca numarul de persoane vaccinate cu prima doza s-a injumatatit dupa decizia de a se respinge acest proiect in Parlamentul Romaniei, astfel ca e de asteptat ca situatia sa nu se schimbe in bine in perioada urmatoare, cee ace desigur ca este o problema foarte serioasa, in final.

“Dacă ne uităm la succesiunea evenimentelor și a zilelor, vedem că am avut o acoperire care nu a fost intenționată, o coincidență de lucruri, și care au pornit așa – într-o zi de joi și vineri guvernul a decis, prin hotărâre de guvern, introducerea pe anumite segmente a certificatului verde.

Luni, de când a început implementarea acestei măsuri, fiind vorba de săptămâna trecută, a început dezbaterea pe proiectul legislativ. Aceste două lucruri s-au suprapus.

În ziua de vineri, când s-a luat măsura în guvern, a început să crească rata vaccinării. Și am ajuns marți și miercuri la 111.000 vaccinați pe prima doză. A fost o creștere continuă timp de șase zile. După votul din Parlament de miercuri seara, am avut o descreștere destul de abruptă. Joi am avut 90.000, vineri 82.000 și astăzi suntem la 46 de mii.”