Valeriu Gheorghita: Masura care e Necesara Urgent in Romania

Valeriu Gheorghita a vorbit despre o masura care este necesara de urgenta in Romania in plin val 4 de infectari cu Coronavirus, iar asta pentru ca situatia actuala impune aplicarea unor masuri mai hotarate pentru ca numarul de infectari sa scada, iar cel de vaccinari sa creasca.

Valeriu Gheorghita vorbeste despre obligatia folosirii certificatului verde la locul de munca la stat si la privat, legerea care impunea asta fiind respinsa in Parlament, insa presedintele CNCAV spune ca e nevoie si de masuri de acest gen in tara noastra acum.

“Şi ca medic, eu cred că trebuie să luăm acele măsuri care să fie coerente și logice, încât pe de o parte să asocieze o reducere a riscului de infectare la nivel populațional, dar în egală măsură să stimuleze rata de vaccinare.

Altfel, dacă măsurile noastre sunt doar pentru a scădea numărul de cazuri, cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar în niciun fel nu reușim să creștem rata de acoperire vaccinală, vom avea aceeași populație receptivă și susceptibilă la îmbolnăvire în perioada lunilor următoare.

Deci, situația nu se va schimba. Noi trebuie să avem o viziune în momentul de față nu pentru o lună, nu pentru două luni, ci pentru perioada lunilor următoare și chiar anul viitor.

Nu pot să spun pentru că niciodată nu este prea târziu. Însă cred că este simplu de înțeles în momentul de față că, cu cât vom accelera rata de vaccinare, cu atât mai mult îi protejăm pe cei vulnerabili, pe cei care se infectează și ajung la spital, cu forme grave, în terapie intensivă și care își pierd viaţa.”