Planeta Marte: INCREDIBILA Descoperire cu o Premiera Istorica

Planeta Marte organic

Planeta Marte este in centrul unei noi premiere istorice multumita unei noi descoperiri incredibile facuta de catre cercetatorii de la NASA, iar asta ar putea schimba foarte multe pentru intreaga omenire. Mai exact, cei de la NASA au folosit robotul Curiosity pentru a derula o serie de experimente chiar pe planeta Marte dupa ce au descoperit molecule organice sub solul planetei, luand prin surprindere extrem de multa lume cu ceea ce au vazut in premiera.

Planeta Marte ascunde foarte multe secrete, insa oamenii de stiinta au dorit sa afle daca sub suprafata sa exista forme de viata, iar descoperirea de molecule organice ar fi fost un bun indiciu pentru confirmarea acestui lucru. Din pacate, moleculele organice pe care cercetatorii de la NASA le-au descoperit, intr-o premiera istorica pe planeta Marte, nu au vreo legatura cu posibila existenta a vietii pe planeta, astfel ca inca vor mai continua cautarile.

Planeta Marte: INCREDIBILA Descoperire cu Premiera Istorica

Planeta Marte este explorata de catre Curiosity cu un instrument special care aduna 65 de cupe cu probe de sol pe care le analizeaza pentru a descoperi compozitia chimica a ceea ce se afla acolo. Din pacate in urma acestei analize nu s-a putut confirma faptul ca a existat, sau exista, viata organica pe planeta Marte, insa cei de la NASA continua cercetarile pentru a vedea ce anume se mai ascunde pe planeta apropiata de Pamant pentru ca intr-o zi ar putea avea noroc.

“Până în prezent, NASA a trimis nouă orbitatoare și șase rovere pe Marte, parțial pentru a afla mai multe despre posibilitatea existenței vieții extraterestre. Scopul unei astfel de lucrări este de a afla mai multe despre substanțele chimice din sol pe sau în apropierea suprafeței, dar mai precis, pentru a vedea dacă acesta conține molecule organice.

Dacă da, ar putea fi dovezi ale vieții sau ale vieții anterioare pe planetă. Roverele au găsit molecule organice, dar probele nu au fost suficiente pentru a pretinde că au fost produse sau utilizate de un organism viu.’

Planeta Marte este vazuta ca una dintre cele care ar fi fost capabile sa gazduiasca viata intr-o forma, sau alta, astfel ca tot ceea ce vedem in momentul de fata este cat se poate de normal. Era improbabil ca aceste cercetari facute la o adancime mica sa poata confirma faptul ca a existat, sau inca exista, viata pe planeta Marte, deci nu putem decat sa asteptam sa vedem ce vor dezvalui cele facute la adancimi mai mari, in viitor.

Planeta Marte ramane in principala atentie a oamenilor de stiinta in momentul de fata, iar asta pentru ca inca exista foarte multe mistere care trebuie sa fie dezvaluite in legatura cu ea.