DACIA Duster: Decizia IMPORTANTA a Renault pentru Noul Model

DACIA Duster putere

DACIA Duster este unul dintre cele mai populare SUV-uri din Europa, dar si din alte zone de pe glob, cei de la Renault alegand sa vanda masina in diverse colturi ale lumii, chiar daca si sub brand propriu. In America de Sud, DACIA Duster este vandut sub brand-ul celor de la Renault, iar asta inseamna ca are cateva dotari diferite in comparatie cu modelele vandute in Europa, si in curand acest lucru va implica inclusiv motorul care este folosit in masini.

DACIA Duster urmeaza sa aiba din 2023, cand un nou model este asteptat pentru lansare in Brazilia, un motor diferit in comparatie cu cele pe care le au masinile de acum. Vorbim despre un motor pe benzina 1.3 TCe, acesta fiind dezvoltat de catre Renault in parteneriat cu Nissan, Mitsubishi si Daimler, iar incepand cu anul acesta este folosit in modelele Captur pe care le vinde Renault, dar de acolo a ajuns inclusiv in DACIA Duster vandut in alte tari.

DACIA Duster: Decizia IMPORTANTA a Renault pentru Noul Model

DACIA Duster va avea in Brazilia parte de aceasta motorizare speciala pe care cei de la Renault au pregatit-o, insa spre deosebire de alte tari, se pare ca motorul ar putea produce 162 – 170 de cai-putere. Daca informatia pe care presa din Brazilia o anunta se va dovedi a fi adevarata, atunci DACIA Duster care va fi lansat in 2023 pentru brazilieni ar urma sa fie cel mai puternic model pus in vanzare pana in momentul de fata de catre cei de la DACIA si Renault.

“Acolo, motorul 1.3 Turbo poate produce o putere de 154 CP și un cuplu de 27,5 kgfm. În modelul vândut în Argentina, motorul are o putere de 155 CP și un cuplu de 25,49 kgfm. Pe aici, este de așteptat să ajungă cu aceeași calibrare ca și Captur. Adică un motor care poate produce o putere maximă de 162 CP (benzină) sau 170 CP (etanol) și un cuplu de 27,5 kgfm.”

DACIA Duster cu un motor de 170 de cai putere este ceva ce nu parea ca ar putea fi lansat vreodata, insa iata ca la DACIA si Renault inecpe sa se puna accent inclusiv pe puterea motorului. Acelasi motor ar urma sa ajunga inclusiv in DACIA Duster 3 in Europa tin 2024, insa cu un an inainte ar urma sa fie testat in Brazilia, poate si pentru a se mai descoperi si rezolva probleme inainte ca generatia a 3-a sa fie pusa in vanzare in cam toata Europa din 2024.

DACIA Duster cu o motorizare atat de puternica ar aduce beneficii pentru cei care vor sa foloseasca masina mai mult in afara drumurilor publice, insa multe depind de ceea ce vrea si DACIA de la masina.