LUNA: Anunt IMPORTANT care Vizeaza Viitorul Intregii Omeniri

LUNA supravietuire

LUNA este cel mai apropiat obiect cosmic de Pamant, interactiunea dintre ele avand influente mari pe planeta noastra, iar oamenii de stiinta cauta in continuare informatii cu privire la formarea si existenta sa in sistemul solar. Unele dintre aceste informatii vor veni multumita urmatoarelor misiuni gandite a fi desfasurate pe luna in urmatorii ani, iar NASA a facut un anunt foarte important in legatura cu una dintre cele care va avea loc in perioada urmatoare.

LUNA are deja ales locul in care cei de la NASA urmeaza sa trimita o noua sonda pe suprafata sa, o regiune din zona sa sudica fiind aleaa pentru un robot care urmeaza sa foreze pentru a aduna probe de sol. NASA a ales craterul Shackleton pentru robotul care va cauta gheata sub suprafata de pe luna, iar asta pentru ca ea ar putea fi esentiala pentru supravietuirea oamenilor care vor ajunge acolo in incercarea de a descoperi mai multe secrete.

LUNA: Anunt IMPORTANT care Vizeaza Viitorul Intregii Omeniri

LUNA ar avea gheata la aproximativ 1 metru sub suprafata sa in regiunea aleasa de catre NASA pentru forare, astfel ca ar trebui sa vorbim despre o misiune care sa ne dezvaluie rapid ceea ce se intampla acolo. NASA a cautat o zona de pe luna in care lumina soarelui nu este suficient de puternica incat sa topeasca inclusiv gheata aflata la o adancime atat de mica, astfel ca trimiterea robotului acolo se bazeaza in principal pe increderea ca acea zona gasita ar avea gheata sub ea.

“Găsirea unei locații de aterizare unde am putea descoperi gheață la 1 metru de suprafață a fost o provocare. Deși există multă lumină solară pentru a alimenta sarcinile utile, suprafața devine prea caldă pentru a susține gheața la îndemâna mașinii de găurit PRIME-1. Trebuia să găsim un loc care să primească suficientă lumină solară pentru a îndeplini cerințele misiunii, fiind în același timp un loc sigur pentru ateriza, cu comunicații bune cu Pământul.”

LUNA nu va avea analizata doar cheagata care s-ar putea afla sub suprafata sa, ci si eventualele gaze care vor fi descoperite acolo, robotul avand un instrument de analiza inclusiv pentru acestea. NASA vrea sa afle si mai multe date de pe luna cu acest robot, misiunea sa fiind una complexa, insa avand in vedere ca in 2024 NASA ar vrea sa trimita iar oamenii pe satelitul natural al Pamantului, e bine sa afle din timp cat mai multe secrete existente.

LUNA ramane in atentia tuturor pana atunci, iar asta pentru ca exista si alte misiuni care se afla in prin proces de desfasurare, deci vor mai fi destule de invatat de pe suprafata sa.