Ministrul Educatiei: Decizie de Ultima Ora Privind Scolile

Ministrul Educatiei Decizie Ultima Ora Scolile

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a anuntat astazi o propunere noua pentru deschiderea unui numar mai mare de scoli decat cel de acum, iar asta in conditiile in care astazi s-au deschis aproape 70% dintre toate unitatile educationale private, sau de stat, din Romania.

Ministrul Educatiei va propune CNSU ca in localitatile cu rate de incidenta de sub 3/1000 de locuitori sa fie deasemenea deschise scolile indiferent de rata de vaccinare din unitatile educationale, astfel ca se va ignora elementul de siguranta impus pana acum pentru scoli.

Ministrul Educatiei spune ca de azi peste 2 milioane de elevi si prescolari au mers la scoala, insa spune ca numarul poate creste daca va fi aprobata de catre CNSU propunerea ca inclusiv in localitatile cu rate de incidenta mici sa se deschida unitatile indiferent de rata de vaccinare din ele.

Ministrul Educatiei a mai propus in trecut ignorarea unor reguli de siguranta de acest gen pentru deschiderea scolilor, iar acum vine cu o masura similara, insa daca ea va duce la o explozie de cazuri de Coronavirus, sau nu, ramane de vazut, mai ales daca se iau in calcul si ratele de vaccinare mici.