DACIA Duster 3: Hotararea OFICIALA, ce se Intampla cu SUV-ul

dacia duster 3 recalculare

DACIA Duster 3 este masina mult asteptata de catre foarte multi oameni din Romania si multe tari ale Europei, insa din pacate astazi vin vesti foarte proaste care ar putea avea un efect majora si asupra viitorului model de masina. Mai exact, DACIA a confirmat faptul ca majoreaza pretul modelului Spring cu aproximativ 1000 de euro fata de cel perceput pana in noiembrie, iar asta sugereaza faptul ca ne-am putea astepta ca si DACIA Duster 3 sa fie mai scumpa decat se estima.

DACIA Duster 3 este un model care va beneficia de foarte multe schimbari majore, nu va fi 100% electrica, insa va fi vanduta intr-o versiune hibrida, insa nu doar aceasta ar putea fi afectata substantial de preturile mult mai mari. Cresterea pretului Spring nu a fost explicate de catre cei de la DACIA, dar cel mai probabil problema e adusa de penuria de semiconductori, greu de gasit, mai scumpi, esentiali pentru o masina electrica, iar DACIA Duster 3 ar putea fi doar una dintre masinile afectate de problema.

DACIA Duster 3: Hotararea OFICIALA, ce se Intampla cu SUV-ul

DACIA Duster 3 va fi lansata in 2023, sau 2024, deci pana atunci e de asteptat ca DACIA sa creasca progresiv preturile modelelor pe care le vinde pe piata, iar asta pentru ca la un moment dat va termina actualele stocuri de componente si chip-uri. Stim deja ca Duster 2021 are probleme foarte mari cu productia din cauza lipsei componentelor, dar inca nu s-au facut majorari la preturi, desi nu este exclus ca inainte ca DACIA Duster 3 apara sa vedem cum alte modele ajung sa fie mult mai scumpe.

DACIA Duster 3 cu ale sale noutati ar putea fi substantial mai scumpa decat Duster 2021, iar in loc sa ne asteptam la o majorare de pana in 1000 de euro fata de modelele actuale, ea ar putea fi de fapt de aproape 2000 de euro, daca ne uitam la ce se intampla cu Spring. Merita mentionat si faptul ca modelul Spring a fost anuntat cu mai multe luni in urma la un pret mai mic si comenzile au fost onorate pana acum la acel pret, majorarea fiind aplicata de pe acum, iar asa ne putem face o idee cu privire la ceea ce ar putea fi oferit cu DACIA Duster 3.

DACIA Duster 3 este asteptata pentru prezentare undeva in toamna anului 2023, cand cel mai probabil nu vor fi dezvaluite si preturile, insa dupa cum se prezinta lucrurile, ar fi bine sa va asteptati la o diferenta substantiala fata de Duster 2021, daca ne uitam la ce se intampal cu modelul Spring.