Gaura Neagra EXTRAORDINARA care i-a Surprins pe Cercetatori

Gaura Neagra magnetizare

Gaura Neagra  este, dupa cum mai mult ca sigur va amintiti, unul dintre cele mai misterioase si mai periculoase obiecte din intregul univers, ceva ce desigur ca genereaza foarte multa atentie din partea cercetatorilor. Stiti mai mult ca sigur faptul ca oamenii de stiinta au reusit sa faca o fotografie a unei gauri negre, aceasta facand parte din galaxya M87, iar monitorizarile sale constante au dezvaluit ceva ce oamenii de stiinta nu au stiut pana in acest moment.

Gaura Neagra din galaxia M87 arunca in univers jeturi de plasma care au viteze similare cu viteza luminii, ceva ce i-a uluit pe oamenii de stiinta din intreaga lume dupa vizualizarea facuta. Gaura neagra din acea galaxie are o masa de 6.5 miliarde de ori mai mare decat cea a soarelui, galaxia in sine aflandu-se la 55 de milioane de ani lumina fata de Pamant, insa chiar si asa, dimensiunile sale colosale au facut ca monitorizarea ei sa fie posibila de pe Terra.

Gaura Neagra EXTRAORDINARA care i-a Surprins pe Cercetatori

Gaura Neagra a avut intai simulata estimarea cu privire la viteza cu care arunca jeturi de plasma in univers, insa monitorizarile facute de catre oamenii de stiinta pentru ea au confirmat totul. Ceea ce au vazut oamenii de stiinta in legatura cu aceasta gaura neagra a dezvaluit faptul ca inca nu stim chiar tot ceea ce ar trebui in legatura cu obiectele de acest gen, astfel ca monitorizarile constante trebuie sa continue pentru a fi facute si alte descoperiri similare.

“Modelul nostru teoretic al emisiei electromagnetice și al morfologiei jetului a lui M87 se potrivește surprinzător de bine cu observațiile din spectrele radio, optice și infraroșu. Ne spune că gaura neagră supermasivă M87* se rotește probabil foarte mult și că plasma este puternic magnetizată în jet, accelerând particulele la scari de mii de ani lumină.

Faptul că imaginile pe care le-am calculat sunt atât de apropiate de observațiile astronomice este o altă confirmare importantă că teoria relativității generale a lui Einstein este explicația cea mai precisă și naturală pentru existența găurilor negre supermasive în centrul galaxiilor.

Gaura Neagra are cel mai probabil o viteza de rotatie foarte mare din moment ce este capabila sa arunce jeturi de plasma in univers la viteze atat de mari, insa si plasma ar fi magnetizata in interiorul lor. In ceea ce priveste distantele la care aceste jeturi de plasma ajung, oamenii de stiinta spuna ca ar fi vorba despre mii de ani lumina, ceea ce este normal pentru o gaura neagra cu o masa atat de mare, astfel ca descoperirea in sine e una foarte importanta.

Gaura Neagra va fi in continuare monitorizata de catre oamenii de stiinta pentru a se descoperi mai multe in legatura cu ea, dar ramane de vazut in ce masura vor mai putea fi facute descoperiri la fel de importante.