DNSC: Alerta de BLACK FRIDAY Privind Atacurile de tip Phishing

DNSC Alerta de BLACK FRIDAY Privind Atacurile de tip Phishing

DNSC, Directoratul National de Securitate Cibernetica, le cere romanilor sa fie extrem de vigilenti de BLACK FRIDAY cand vine vorba despre atacurile de tip phishing din mediul online, iar asta pentru ca exista foarte multe in plina desfasurare in momentul de fata.

Mai jos aveti o serie de explicatii ale celor de la DNSC cu privire la ceea ce se intampla in momentul de fata, dar si o serie de exemple de atacuri de tip phishing care pot genera foarte mari batai de cap pentru foarte multi oameni in aceasta perioada.

“Am intrat în perioada #BlackFriday, atunci când majoritatea magazinelor fizice și online practică reduceri și promoții pentru anumite produse.

În aceste zile, tindem să devenim neatenți, atunci când activăm în mediul online, hipnotizați de posibilitatea unui chilipir și speriați că stocurile s-ar putea consuma cu rapiditate.

Astfel, ajungem să nu ne păstrăm vigilența cu privire la securitatea site-urilor pe care urmează să facem cumpărături sau originea reală a produselor pe care urmează să le achziționăm.

Echipa #DNSC atrage atenția în cazul cumpărăturilor online făcute pe site-uri găzduite în afara țării. Verificați mereu reputația site-ului și recenziile produsului, înainte de a cumpăra. Faceți acest lucru chiar și pe platforme de tip marketplace extrem de populare precum Ebay, Amazon, Wish, AliExpress etc.!

În imaginea de mai jos aveți un exemplu de produs contrafăcut comercializat de un utilizator pe Ebay. Acel brand nu a produs niciodată o serie limitată de câști ‘TRON’! (sursa Twitter: @Counterfeit_Rpt)

Mai mult, atunci când achiziționăm un produs electronic confrafăcut, riscăm să stricăm și alte dispozitive la care ajungem să îl conectăm!”