Planeta Venus: Noul Video IMPRESIONANT al NASA cu Atmosfera

Planeta Venus este iar in centrul unui video impresionant publicat de catre NASA, agentia spatiala americana prezentand misiunea DAVINCI+ care urmeaza sa exploreze planeta apropiata de Pamant. Clipul video de mai sus a fost facut de catre NASA pentru a ilustra ceea ce urmeaza sa observe DAVINCI+ dupa ce va fi trimisa catre planeta Venus, iar americanii spera sa dezvaluie mai multe dintre misterele care inca sunt ascunse atat de departe de Pamant.

Planeta Venus va fi vizitata de catre sonda spatiala care va face parte din misiunea DAVINCI+ la mai bine de trei decenii de la ultima sonda spatiala care a fost trimisa acolo de vreo agentie spatiala. Cei de la NASA au trimis una in 1978, in timp ce Rusia a trimis una in 1985, rusii trimitand inclusiv roboti catre suprafata planetei pentru a o explora, dar desigur ca ei nu au rezistat din cauza temperaturilor extreme care se inregistreaza acolo.

DAVINCI+ va include instrumente de ultima generatie al carui scop principal va fi de a analiza cu mare atentie atmosfera planetei Venus pentru a trimite catre Pamant mai multe informatii cu privire la compozitia norilor. Sonda spatiala urmeaza sa treaca in intregime prin atmosfera planetei catre suprafata acesteia, iar in tot acest timp va inregistra date si le va trimite pe Pamant, fiind si prima sonda spatiala care va face acest lucru in cazul acestei planete.

“NASA a selectat misiunea DAVINCI+ (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble-gases, Chemistry and Imaging +) ca parte a programului său Discovery și va fi prima navă spațială care va pătrunde în atmosfera lui Venus de la Pioneer Venus a NASA în 1978 și Vega din URSS în 1978. 1985. Misiunea combină o navă spațială, dezvoltată de Lockheed-Martin, și o sondă de coborâre, dezvoltată la Goddard Space Flight Center al NASA.

Nava spațială va cartografi mișcările norilor și compoziția suprafeței regiunilor muntoase, inclusiv Ishtar Terra de dimensiunea Australiei. Sonda de coborâre va face o aruncare îndrăzneață de o oră prin atmosfera masivă și în mare parte neexplorată până la suprafață, făcând măsurători detaliate ale atmosferei și ale suprafeței pe tot drumul în jos.”

NASA are in momentul de fata in plan sa lanseze aceasta misiune undeva prin 2029, insa sonda spatiala ar trebui sa ajunga la planeta in 2030, iar de atunci va incepe sa o survoleze pentru a-i descoperi secretele. Din acel moment cei de la NASA ar trebui sa aiba mai multe informatii in legatura cu ceea ce se intampla in cazul acestei planete, iar asta pentru ca exista foarte multe lucruri pe care omenirea inca nu le stie in legatura cu ea, chiar daca e atat de aproape de noi.

Planeta Venus va avea cu siguranta multe dintre secretele sale dezvaluite de catre omenire, doar ca nu se stie daca aceasta misiune va fi cea care le va dezvalui, sau va fi nevoie de altele pentru a afla mai multe dintre ele.