OMS: Masurile Locale de Preventie Necesare in Pandemia COVID

OMS Masurile Locale de Preventie Necesare in Pandemia COVID

OMS, prin epidemiologul care conduce echipa tehnica pentru COVID, spune ca masurile locale de preventie a raspandirii virusului sunt necesare in momentul de fata, dar pentru perioade cat mai scurte de timp, posibil, ceva ce multe tari aplica deja de ceva vreme.

OMS a avertizat omenirea in repetate randuri in legatura cu faptul ca este nevoie, separat de vaccinare, de aplicarea unor masuri de preventie, atat individuale, cat si locale, sau generale, astfel incat numarul de cazuri noi sa fie tinut la un nivel cat mai redus.

OMS spune ca masurile locale de acest gen pot reduce numarul de cazuri noi de COVID aproape de valoarea 0, insa desigur ca doar daca sunt si respectate, pentru ca in caz contrar e improbabil ca numarul de oameni care sunt infectati constant sa scada.

OMS vine cu aceasta avertizare in contextul in care in intreaga lume exista o crestere substantiala a numarului de cazuri noi de COVID, in special in vestul Europei, acolo unde exista rate mari de vaccinare, insa ele sunt insuficiente in fata unui virus care devine tot mai agresiv.

OMS recomanda vaccinarea pentru toata lumea, dar atentioneaza ca daca in tarile sarace nu sunt furnizate suficiente vaccinuri, e imposibil ca pandemia COVID sa fie depasita pentru ca mereu vor exista infectari noi, dar si tulpini care ar putea face vaccinurile ineficiente.