Gaura Neagra Descoperita langa Calea Lactee cu o Metoda Noua

Gaura Neagra influenta calea lactee

Gaura neagra descoperita langa Calea Lactee de catre oamenii de stiinta poate fi una dintre cele mai impresionante de pana acum deoarece ar putea sta la baza altor observari similare. Oamenii de stiinta care au descoperit aceasta gaura neagra in apropiere de galaxia Calea Lactee spun ca pentru a o detecta au folosit o metoda care ar putea fi aplicata inclusiv pentru a observa si alte obiecte similare, felul in care stelele din preajma sa au fost influentate fiind de mare ajutor in proces.

Calea Lactee ascunde foarte multe gauri negre in interiorul sau, insa ceea ce a fost observat acum este un obiect care are o masa de 11 ori mai mare decat cea a soarelui din sistemul nostru solar. Acea gaura neagra are cateva stele in jurul sau, si desigur ca le influenteaza existenta, insa important este ca descoperirea poate sta la baza observarii altor obiecte de acest gen din Calea Lactee  care sunt in momentul de fata ascunse de oamenii de stiinta din toata lumea.

Gaura Neagra Descoperita langa Calea Lactee cu o Metoda Noua

Gaura neagra este un obiect extrem de greu de descoperit pentru ca nici macar lumina nu poate scapa de orizontul sau de evenimente, astfel ca de aceea au fost descoperite atat de putine in Calea Lactee pana acum. Oamenii de stiinta spun ca o gaura neagra de acest gen, atunci cand are stele in apropierea sa, va afecta felul in care acestea se misca, intr-un mod subtil, dar totusi sesizabil, iar asa am putea descoperi multe altele din Calea Lactee  in continuare.

“Rezultatul afișat aici reprezintă doar unul dintre „criminalii” căutați, dar când ați găsit unul, sunteți pe cale să descoperiți mulți alții, în grupuri diferite. Când formează un sistem cu o stea, îi vor afecta mișcarea într-un mod subtil, dar detectabil, astfel încât să le putem găsi cu instrumente sofisticate.”

Calea Lactee este casa pentru milioane, peste milioane, de stele si planete in momentul de fata, astfel ca descoperirea unui numar mai mare de gauri negre nu ar fi ceva tocmai neobisnuit pentru omenire. Desigur ca este nevoie de foarte multe observari pentru ca oamenii de stiinta sa mai poata observa in Calea Lactee alte guari negre inca necunoscute, dar totul depinde de capacitatea telescoapelor folosite pentru a ni le dezvalui pe toate.

Calea Lactee inca ascunde foarte multe secrete fata de omenire, unii oameni de stiinta speculand ca ar exista si o gaura neagra langa sistemul solar, insa deocamdata nimeni nu a reusit sa o descopere.