WhatsApp: 3 Noi Aplicatii pe care le va Lansa pentru Oameni

WhatsApp 3 aplicatii windows macos ipad

WhatsApp are in momentul de fata in plin process de dezvoltare nu mai putin de 3 aplicatii noi pentru utilizatorii din intreaga lume, si vorbim despre o decizie foarte interesanta pe care a luat-o compania din spatele platformei de mesagerie. Mai exact, cei de la WhatsApp s-au gandit ca n-ar fi o idee rea daca ar dezvolta si lansa cate o aplicatie pentru Windows, MacOS, dar si iPadOS, astfel incat sa le permita oamenilor sa foloseasca platforma de oriunde.

V-am spus deja inca de acum cateva luni bune ca in cadrul WhatsApp exista un proiect care ne permite sa folosim intr-un final conturile pe mai multe tipuri de dispositive in acelasi timp, iar aceste aplicatii sunt gandite fix in acest scop. Prima dintre aplicatii este una combinate pentru iPadOS si MacOS, ea fiind bazata pe Mac Catalyst, iar asta permite folosirea aceluiasi cod sursa pentru ambele aplicatii fara a fi necesara dezvoltarea separata pentru fiecare sistem de operare.

WhatsApp: 3 Noi Aplicatii pe care le va Lansa pentru Oameni

WhatsApp aplicatie macos

Aplicatia arata cam la fel atat in iPadOS, cat si in MacOS, avand in vedere ca impart acelasi cod sursa, insa exista desigur cateva modificari minore pentru ca ea sa poata fi rulata fara probleme atat pe tablete, cat si pe Mac-urile celor de la Apple. Multumita acestei aplicatii, utilizatorii WhatsApp din intreaga lume isi vor putea folosi conturile in moduri noi, si vor avea access mult mai facil la platforma, ceva ce sta la baza dorintei companiei de a face platforma mai populara.

WhatsApp a facut inclusive o aplicatie nativa pentru Windows, pe platforma UWP, ea fiind disponibila in versiune beta chiar acum pentru cei interesati, dar care au activat deja sistemul ce permite logarea contului in mai multe dispositive. Fiind o aplicatie nativa pentru Windows, aceasta este gandita pentru a oferi cea mai buna experienta si cele mai bune performante, chiar daca deocamdata nu are toate functiile versiunii pentru telefoane, dar ele vor veni.

Toate aceste 3 aplicatii vor fi lansate in mod oficial dupa ce vor trece de perioada beta de testare, astfel ca ramane doar sa vedem cat va dura acest process si ce functii vor mai fi integrate pana cand versiunile finale vor fi oferite.