DNSC: Atentionare privind Atacurile de tip Phishing cu Imaginea BRD

DNSC Atentionare Atacurile tip Phishing Imaginea BRD

DNSC, Directoratul National de Securitate Cibernetica, a emis o atentionare pentru romanii din toata tara cu privire la atacuri de tip phishing care se folosesc de imaginea BRD, ea fiind publicata acum cateva zile bune, dar din pacate atacurile inca sunt in desfasurare.

“Atunci când activăm în mediul online este foarte posibil să primim frecvent astfel de mesaje în care suntem amenințați cu întreruperea unui serviciu, dacă nu validăm datele contului.

Un astfel de exemplu aveți mai jos, atacatorii folosindu-se în acest caz de elemente de brand ale BRD Groupe Societe Generale.

Ce pași trebuie să facem când întâlnim astfel de mesaje suspecte:

Verificăm sursa reală a mesajului, iar atunci când nu suntem siguri, validăm transmiterea informației cu expeditorul ei.

Suntem atenți la corectitudinea gramaticală, de sintaxă și la eventuale greșeli de exprimare ce pot apărea în text, semn că textul ar putea fi tradus automat din altă limbă.

Nu accesăm link-uri sau atațamente din astfel de mesaje. Le putem analiza cu o soluție de securitate.

Raportăm orice tentativă malițioasă către Departamentul de IT al firmei, dacă mesajul a venit pe o adresă sau un dispozitiv de la serviciu, sau putem suna la 1911 ori trimite mail la alerts[@]dnsc.ro, pentru ca echipa #DNSC să verifice informația și să emită o alertă pentru alți utilizatori despre această metodă de atac.”