Valeriu Gheorghita: Masuri Oficiale Luate Inainte de Valul 5

Valeriu Gheorghita le vorbeste milioanelor de romani din toata tara despre o noua serie de masuri care au fost luate, si vor fi luate in continuare, in toata Romania de catre autoritati pentru a preveni un val 5 care sa aiba o putere si mai mare decat valul 4, care inca este in desfasurare.

Valeriu Gheorghita explica mai jos masurile luate pentru cresterea increderii oamenilor in vaccinare prin maratoane si caravane mobile de informare, plus echipe mobile de vaccinare, totul pentru ca un numar cat mai mare de oameni sa fie imunizat inainte ca valul 5 sa loveasca Romania, dar poate cu o putere mai mica.

“După cum știți, a fost demarat conceptul “Oameni ca mine”, Caravana Națională de informare și de comunicare, care s-a deplasat săptămâna trecută în județele Dolj, la sfârșitul săptămânii trecute, și urmează, ulterior, în județele Argeș în perioada următoare, Olt și așa mai departe, și vor mai fi și alte județe din țară.

De asemenea, în municipiul Bucureşti continuă maratonul de vaccinare de la sfârșitul fiecărei săptămâni. În acest weekend 12-14 noiembrie au fost vaccinate 22.104 persoane, reprezentând un total de circa 55% din numărul total al persoanelor vaccinate în municipiul Bucureşti în aceeași perioadă de timp.

De asemenea, au fost organizate alte evenimente de tip maraton de vaccinare la nivel național în șapte județe din țară. Au fost organizate mai multe acțiuni de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile în comunitățile rurale în săptămâna 8-14 noiembrie și au fost practic desfășurate acțiuni în 29 de județe, fiind vaccinate peste 8.114 persoane din mediul rural.

Menționez că la nivel european rata de vaccinare este de circa 61% cu cel puțin o doză și circa 57-58% cu schemă completă, practic, suntem la o diferență de aproximativ 15% față de ce se întâmplă la nivel european. Aici nu vorbesc doar de țările membre UE, vorbesc de toate țările europene, este media raportată în bazele de date la nivel internațional.

Sigur că avem mult de recuperat, însă trebuie să remarcăm faptul că în ultimele două luni s-au înregistrat progrese importante și sper să menținem această rată și ritm de vaccinare, să o creștem în perioada următoare și în felul acesta să putem atinge acea imunitate colectivă, imunitatea de grup, care să ne ferească față de următoarele consecințe ale valurilor următoarea.”