Facebook: Noul Sistem de Criptare a Datelor Amanat pana in 2023

Facebook Noul Sistem de Criptare a Datelor Amanat pana in 2023

Facebook, sau mai bine zis Meta, a decis sa amane pana in 2023 implementarea unui sistem care ar cripta in totalitate datele transmise de catre utilizatori intre ei, dar si cu serverele prin care functioneaza cele doua platforme in momentul de fata.

Facebook a decis sa faca acest lucru inca de prin 2020, dar a tot amanat implementarea din diverse motive, iar acum se pare ca politicienii din SUA, dar si serviciile de informatii, se cam opun implementarii, citand diverse probleme privind investigatiile pe care le desfasoara.

Facebook spune ca acest sistem ar oferi mai multa protectie pentru datele care sunt transmise intre oameni, indiferent ca e vorba de poze, sau mesaje, insa autoritatile din SUA, Marea Britanie, si nu numai, spun ca imposibilitatea de a intrecepta datele poate duce la probleme de securitate nationala.

Facebook coopereaza de ani de zile cu autoritatile din SUA, de diverse niveluri, asa ca nu e neaparat surprinzator ca nu vrea sa-si cripteze in totalitate transmisiile de date pentru ca acestea ii cer sa nu o faca, si desi anunta ca in 2023 ar putea sa o faca, asta e putin sa se intample si atunci.

“Meta – cum se numește acum compania-mamă a Facebook – a spus că criptarea mesajelor pentru aplicații va veni acum în 2023. Grupurile de protecție a copiilor și politicienii au avertizat că ar putea împiedica poliția care investighează abuzul asupra copiilor. Societatea Națională pentru Prevenirea Cruzimii față de Copii (NSPCC) din UK a susținut că mesajele private „este prima linie a abuzului sexual asupra copiilor”.”