Raed Arafat: Mesajele Privind Varianta Omicron a Coronavirus

Raed Arafat, seful DSU, a vorbit astazi intr-o conferinta de presa care a avut loc la Guvernul Romaniei, despre varianta Omicron a Coronavirus, dar si despre o masura de a interzice intrarea in tara fara carantina a persoanelor care se intorc din Malawi.

Raed Arafat spune ca masta ramane in continuare o masura extrem de eficienta de protectie pentru romanii din toata tara, dar si ca inca nu se vor impune reguli cu privire la carantina obligatorie pentru romanii care se intorc din tarile europene in care aceasta varianta a fost depistata.

“La acest moment, cum am zis, deciziile sunt decizii la nivel european și vom vedea cum evoluează. Faptul că au fost depistate unul, două, trei, patru cazuri, care tot proveneau din zona Africii, asta nu înseamnă automat că închidem cu toate lumea deplasările, dar trebuie mare atenție și trebuie respectate toate regulile de sănătate publică, indiferent unde ne deplasăm. Protecția cea mai importantă e asta: e masca!

Masca protejează în mod egal. Cum a protejat până acum, protejează mai departe orice persoană care o poartă când circulă să nu contracteze virusul. În rest, măsurile vor fi măsuri luate la nivel european. Există un grup de coordonare și de armonizare a măsurilor în acest sens care se discută în cadrul lui și care vine cu recomandările exact ca și recomandările pe care noi le-am aplicat acum şi bineînțeles mai este și Organizația Mondială a Sănătății.”