Windows 10: ALERTA Noua Emisa, Atentie la o Problema Foarte Grava

Windows 10 ALERTA Noua Emisa Atentie Problema Grava

Windows 10 are, din pacate, o noua alerta extrem de serioasa emisa pentru milioane peste milioane de utilizatori din intreaga lume, iar asta pentru ca o noua problema majora a fost descoperita cu sistemul de operare. Vorbim despre un nou exploit de tip zero-day care a fost descoperit pentru sistemul de operare Windows 10 al celor de la Microsoft, iar din cauza lui un necunoscut poate prelua drepturi de administrator in calculatorul victimei vizate de catre hack.

Windows 10 are vulnerabilitatea de tip zero-day, adica necunoscuta Microsoft pana in momentul in care a inceput sa fie exploatata, descoperita in Mobile Device Management Service, mai exact in setarile Access work or School. Aceasta vulnerabilitate a fost descoperita dupa ce in februarie Microsoft a rezolvat o alta problema majora, tot de tip zero-day, cunoscuta atunci cu denumirea SeriousSAM, un patch fiind lansat atunci pentru PC-uri, dar separe ca acesta a devenit inutil in actuala situatie.

Windows 10: ALERTA Noua Emisa, Atentie la o Problema Foarte Grava

Windows 10 poate fi exploatat pentru ca atacatorul sa obtina drepturi de adminsitrator in sistemul de operare, iar de acolo poate sa faca orice doreste in PC-ul victimei, iar aceasta este problema uriasa de care multa lume nu stie. Din pacate cei de la Microsoft inca nu au lansat vreun patch care sa rezolve situatia, insa exista unul neoficial pentru Windows 10 care ar putea fi folosit de catre oameni pentru ca situatia sa revina la normal, dar elementul cheie aici este ca e neoficial.

Din pacate, increderea in solutii de acest gen nu poate fi prea mare pentru ca ele vin de la persoane necunoscute, deci puteti avea parte de cam orice fel de probleme din cauza lor, dar o alta solutie nu exista. Pana in momentul in care Microsoft va lansa un patch pentru Windows 10 care va rezolva problema in mod oficial pentru toata lumea, nu putem decat sa ne ferim din a descarca de pe internet fisiere necunoscute, sau putem alege sa aplicam un patch neoficial pentru PC-uri, desi nu e recomandat.

Windows 10 va avea acest patch lansat la un moment dat pentru utilizatori, insa desigur ca nimeni nu stie cand anume s-ar putea intampla acest lucru, si cum ar putea fi rezolvata intr-adevar problema.