Norton 360 Review: Solutia Completa de Protectie Online pentru PC, Telefoane, Tablete

Norton 360 review

Norton 360 este o suita software dezvoltata de catre NortonLifeLock si gandita ca o solutie pentru protectia completa in lumea cibernetica a utilizatorilor de internet, indiferent prin ce acceseaza lumea virtuala. NortonLifeLock este una dintre cele mai vechi companii specializate in solutii de protectie in mediul virtual pentru consumatori, si unii dintre voi cel mai probabil ati auzit de ceva vreme despre Norton Antivirus, insa acum vorbim despre o solutie care reprezinta mai mult decat atat. Gama Norton 360 fiind acum disponibila in magazinele din Romania.

Multi dintre voi stiti ca pandemia de Coronavirus a generat o crestere exponentiala a atacurilor cibernetice si a pericolelor din mediul online, astfel ca solutiile de protectie precum Norton 360 reprezinta o metoda de a evita pierderea de date sau bani. Securitatea cibernetica trebuie luata foarte in serios in contextul in care majoritatea oamenilor au pe telefoane, calculatoare, tablete, foarte multe informatii personale, pe care nu ar dori sa le piarda sau sa le vada furate de hackeri, deci o suita de securitate precum Norton 360 ar putea fi ideala pentru voi.

Norton 360 este gandita ca o suita de securitate care include mai multe sisteme menite sa ne protejeze calculatoarele sau telefoanele de virusi, malware, spyware, ransomware, etc, dar in acelasi timp sa ne securizeze datele trimise sau primite prin conexiunile de internet sau sa faca backup de date in cloud. Protejarea impotriva accesarii de website-uri malitioase, imbunatatirea performantelor PC-urilor, controlul parental sau stocarea parolelor in siguranta sunt principalele elemente, iar despre toate voi vorbi mai jos.

My Norton – panoul de comanda pentru siguranta ta online

Norton 360 Deluxe panou control
Panoul de control al Norton 360 Deluxe. Functia pentru monitorizarea Dark Web nu este disponibila in Romania.

Totul incepe cu My Norton, o interfata principala prin care cei de la Norton ofera posibilitatea de a avea acces rapid la principalele functionalitati pe care suita de protectie le ofera pentru PC sau Mac, aceasta fiind compusa din sectiunile (desi nu toate caracteristicile sunt disponibile in toate planurile Norton 360 si pe toate dispozitivele/sistemele de operare, aveti optiunea sa alegeti planul potrivit pentru nevoile voastre):

  • Device Security
  • Secure VPN
  • Cloud Backup
  • Password Manager
  • Parental Control

My Norton este principalul element prin care putem controla functiile pe care le ofera suita software pentru calculatoare, insa in functie de ceea ce doriti sa accesati, fie puteti face setari locale, fie veti fi directionati spre website-ul companiei pentru a avea acces la anumite functii.

Antivirus si Firewall – protectie pentru PC si Mac

Norton 360 Deluxe scanari virusi

Una dintre componentele esentiale pe care toate planurile Norton 360 o includ este  un software puternic a carui menire este, in primul rand, de a preveni infectarea calculatoarelor cu virusi, malware, spyware, etc. Pentru a face acest lucru, el verifica in mod constant fisierele pe care noi incercam sa le accesam in PC-uri sau le descarcam de pe internet, pentru a descoperi eventuale amenintari si a ne alerta inainte de a le accesa.

Protectia in timp real este una dintre cele mai bune arme in lupta impotriva infectarii PC-urilor, insa ea merge mana in mana cu scanarile constante ale sistemelor pentru a descoperi eventuale probleme. Componenta antivirus a Norton 360 are un meniu dedicat in aplicatie in care putem genera scanari ale sistemului, putem vedea actualizarile automate ale listelor de definitii pentru fisierele malitioase sau putem controla felul in care fisierele sunt scanate in timp real.

Suita poate face urmatoarele tipuri de scanari pentru a descoperi amenintarile din dispozitivele noastre

  • Scanare rapida;
  • Scanare completa a sistemului
  • Scanare personalizata
  • Norton Power Erase: pentru descoperirea si stergerea virusilor si a malware-ului greu de detectat
  • Norton Insight: pentru determinarea fisierelor care ar trebui scanate

Norton 360 Deluxe protectie internet

Tot pe partea de securitate avansata pentru PC-uri, Norton 360 vine cu un Firewall inteligent care monitorizeaza traficul de date al aplicatiilor noastre si pe internet pentru a detecta posibil trafic neautorizat. In aceeasi masura, un firewall are menirea de a proteja PC-urile si de accesul neautorizat din exterior, astfel ca vorbim despre o solutie de securitate care ar trebui sa fie instalata in orice fel de PC sau Mac de catre utilizatori.

VPN securizat si backup al datelor in Cloud

Norton 360 Deluxe VPN regiuni

VPN-urile au devenit tot mai populare in ultimii ani, in principal din cauza restrictiilor geografice, insa si ca o solutie pentru protejarea comunicatiilor de pe telefoane si tablete. Cei de la Norton ofera o solutie VPN clasica, ea putand fi activata chiar din My Norton, iar acolo putem alege locatia serverului prin care se transmit datele, dar putem de asemenea sa setam conectarea automata la VPN, impreuna cu locatia dorita, inchiderea automata cand se deconecteaza internetul, blocarea trackerelor publicitare sau folosirea conexiunii doar pentru anumite website-uri.

Norton 360 Deluxe VPN viteza

Suita VPN din Norton 360 este oferita pentru fiecare dintre dispozitivele incluse in abonament si conectate la cont, adica inclusiv pentru telefoane, iar dupa cum puteti vedea, vitezele oferite sunt suficient de bune pentru orice nevoi.

Norton 360 Deluxe backup cloud
Panoul de control pentru backup-ul datelor in cloud prin Norton 360 Deluxe.

Pe partea de backup, Norton 360 ofera posibilitatea de a salva in serverele lor zeci de GB de date esentiale din Windows PC, pentru a le proteja in cazul in care se strica mediul de stocare al dispozitivului nostru. In mod predefinit, Norton incarca in cloud documentele standard, adica poze, muzica, video, documente, etc, insa practic putem sa incarcam si fisierele importante din partitia sistemului de operare, interfata permitandu-ne sa alegem exact ce foldere dorim sa adaugam in sistemul de salvare automata in cloud.

Manager de parole sigur

Norton 360 Deluxe seif parole
Managerul de parole al Norton 360 este accesibil atat de pe PC, cat si de pe telefoane.

Stim cu totii cat de greu e sa tii minte toate parolele pe care le ai setate pentru diverse website-uri pe care le accesezi zilnic pe internet, insa stim si ca nu e bine sa le salvezi chiar pe toate oriunde. In ajutorul nostru vine password manager-ul Norton, un seif virtual conectat printr-o extensie la dispozitivele noastre pentru a ne facilita salvarea parolelor, adreselor, conturilor bancare, a cardurilor si a multor altor date, pentru orice fel de website-uri pe care le accesam zilnic.

Norton ofera posibilitatea de a folosi o extensie pentru browsere pentru completarea automata a parolelor salvate, atat pe telefoane, cat si pe PC, iar pe telefoane prin aplicatia Norton Password Manager ofera inclusiv un browser securizat si un generator de parole complexe. Accesarea “seifului” cu parolele salvate se face prin intermediul aplicatiei mobile, daca incercam sa vedem datele de pe PC-uri, astfel ca vorbim despre un sistem de securitate destul de bine gandit.

Control Parental si SafeCam

Controlul parental este o functie extrem de importanta pentru foarte multi parinti care vor sa-si tina copiii in siguranta online, iar majoritatea planurilor Norton 360 o ofera pentru telefoane cu sisteme Android si iOS si pentru tablete si PC-uri. Suita este disponibila si cu un abonament separat, care poate fi testat gratuit pentru o perioada de 30 de zile.

Dupa ce activati functia, trebuie sa adaugati dispozitivul unui copil, sa instalati aplicatia Norton Family Parental Control in dispozitivul lor sau in browserul folosit pentru navigare pe internet si sa incepeti monitorizarea. Norton ne ajuta in acest fel sa fim atenti la ceea ce fac copiii online cu propriile dispozitive si sa descoperim din timp posibile pericole la care acestia se expun si sa le blocam inainte ca ei sa fie afectati de ele.

SafeCam pentru Windows PC este o alta functionalitate extrem de utila oferita de Norton 360, iar asta pentru ca ea poate sa blocheze accesul intrusilor la camera frontala a dispozitivelor noastre sau la camerele web. Pandemia a fortat multa lume sa participe la conferinte video, iar SafeCam este gandit pentru a ne ajuta sa evitam situatiile jenante in care suntem monitorizati de la distanta din cauza vulnerabilitatilor dispozitivelor noastre, functia afisand si alerte cand cineva incearca sa obtina acces neautorizat la camera.

Concluzie si pret

Norton 360 Deluxe comparatie preturi
Comparatie intre versiunile Norton 360 si preturile pentru abonament.

Norton 360 este o solutie all-in-one pentru protejarea telefoanelor, tabletelor, PC-urilor, dispozitivelor Mac. Puteti alege oricare dintre planurile Norton 360 vandute acum de retaileri din Romania, cu preturi promotionale disponibile in magazine. Pentru acest review am primit acces la pachetul Norton 360 Deluxe, pe care il puteti gasi in magazine mai ieftin decat la pretul standard de 39.99 euro, pentru primul an, (94,99 de euro pe an la reinnoire) si care ofera urmatoarele:

  • Antivirus
  • 50 GB de Cloud Backup pentru salvarea datelor
  • Firewall pentru PC si Mac
  • Manager de parole
  • Control Parental
  • VPN
  • Safecam

Per total, Norton 360 este o solutie care poate oferi protectie pentru toate dispozitivele mobile, PC-uri si Mac din casele voastre, intr-o lume in care atacurile cibernetice sunt tot mai frecvente, iar pretul securitatii este unul care merită platit.

Articol sustinut de catre NortonLifelock.