Coronavirus: Cate Vieti au fost Salvate de catre Vaccinuri in Europa

Coronavirus Cate Vieti fost Salvate catre Vaccinuri Europa

Vaccinurile impotriva Coronavirus au fost gandite pentru a salva vieti, insa daca va intrebati cam cate, ei bine Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor sustine ca nu mai putin de 470.000 de pesoane cu varsta de peste 60 de ani au fost salvate de catre aceste seruri.

Aceasta este o estimare facuta de catre ECDC, care spune ca vaccinurile au redus cu 51% rata mortalitatii in randul persoanelor vulnerabile, astfel ca vorbim despre o eficacitate foarte ridicata pentru protejarea oamenilor impotriva decesului.

“Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid? Multe!

Cel mai recent studiu arată că doar în Europa sunt 470.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani, vaccinate, care au trecut cu bine peste infecția cu SARS-COV2.

Asta în timp ce rândul persoanelor nevaccinate din această categorie de vârstă s-au înregistrat 910.000 de decese.

Vaccinul a redus cu 51% rata mortalității în rândul persoanelor vulnerabile.

Cu toții putem opri răspândirea virusului, iar vaccinarea reprezintă cel mai important instrument pe care îl avem la îndemână pentru a pune capăt acestei perioade dificile. Vaccinul salvează vieți din toate categoriile de vârstă, iar anticorpii dobândiți după vaccinare ne protejează de formele severe ale bolii.

Mai multe date despre studiul făcut în 33 de țări de Organizația Mondială a Sănătății Europa și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Ești responsabil pentru sănătatea ta. Ai grijă de ea! Vaccinează-te azi!

WHO Regional Office for Europe European.

Centre for Disease Prevention and Control – ECDC.”