LUNA: Imaginile IMPRESIONANTE care ne Arata Planeta Saturn

LUNA Imaginile IMPRESIONANTE care Arata Planeta Saturn

LUNA este cel mai apropiat obiect cosmic in raport cu Pamantul, iar cei de la NASA monitorizeaza in mod constant satelitul natural al planetei noastre, inclusiv cu o sonda spatiala, ea inregistrand imagini impresionanta cu planeta Saturn. Puteti vedea mai jos cum arata planeta Saturn cand este fotografiata din pozitia pe care luna o are in sistemul solar in raport cu ea, iar fotografiile sunt foarte interesante si ne arata cat de departe este totusi acest corp cosmic.

LUNA este orbitata in mod constant de catre o sonda spatiala speciala a celor de la NASA, iar imaginile cu planeta Saturn au fost facute la aproximativ 90 de kilometri altitudine deasupra Lacus Veris. Din perspectiva in care a fost facuta poza aceasta de deasupra lunii, putem vedea ca inelele pe care le are planeta Saturn apar sub zona sa ecuatoriala, insa desigur ca ele nu sunt vizibile chiar atat de bine din cauza distantei dintre cele doua obiecte in univers.

LUNA: Imaginile IMPRESIONANTE care ne Arata Planeta Saturn

LUNA Imaginile IMPRESIONANTE care Arata Planeta Saturn distanta
FOTO: NASA/GSFC/Arizona State University

LUNA are imagini inregistrate de catre sonda spatiala a celor de la NASA in timp ce se deplaseaza cu viteza de 1.6 km/s, astfel ca inregistrarea celor cu planeta Saturn nu a fost usoara. NASA spune ca pentru a inregistra aceste imagini a trebuit sa modifice felul in care sonda sa spatiala percepe viteza de rotatie a lunii, dar si a planetei Saturn, totul in raport cu viteza de rotatie pe care o are Pamantul in univers, dar asa au fost facute aceste imagini impresionante.

LUNA nu este foarte des folosita ca locatie de pe care sa se faca imagini de acest gen cu planeta Saturn, sau cu alte obiecte cosmice din sistemul solar, asa ca vorbim despre un eveniment rar si interesant. NASA va mai face cu siguranta si alte iamgini de acest gen din zona in care se afla luna, insa probabil ca vom vedea nu planeta Saturn, ci alte obiecte cosmice, asa cum este si normal in situatii de acest gen, asa ca n-ar fi o mare surpriza sa ne fie prezentate alte elemente.

LUNA Imaginile IMPRESIONANTE care Arata Planeta Saturn apropiere
FOTO: NASA/GSFC/Arizona State University

LUNA este totusi obiectivul principal pentru NASA in urmatorii ani, iar asta deoarece agentia spatiala americana vrea sa trimita acolo astronauti, insa s si faca o colonie pentru viitoare misiuni spatiale.