Posta Romana: Explicatiile privind Plata TVA pentru Coletele Primite

Posta Romana Explicatiile privind Plata TVA Coletele Primite

Posta Romana le vorbeste din nou romanilor din toata tara despre modificarile pentru TVA care au avut loc in Romania in ultima perioada, dar si cand ar trebui platit acesta de catre toti romanii care trebuie sa se achite de aceste obligatii atunci cand primesc diverse colete din diverse tari din UE, sau alte zone.

Posta Romana explica in mesajul de mai jos cam tot ceea ce ar trebui sa stie oricine in legatura cu TVA-ul care trebuie platit pentru colete, insa desigur ca exista pe website-ul sau si diverse alte informatii mai detaliate in legatura cu acest proces, asa ca nu trebuie decat sa va uitati cu atentie la tot.

“TVA și Modificări Vamale – Întrebări frecvente

Trebuie să depun declarație vamală pentru orice bun comandat din afara Uniunii Europene ?

Da. Toate trimiterile poștale cu valoare redusă, care intră pe teritoriul vamal al UE, inclusiv cele fără valoare comercială, trebuie să fie supuse unei declarații vamale electronice cu set redus de date (DVSRD), cu excepția bunurilor supuse accizelor sau restricțiilor, folosirea formularului poștal CN22/CN23 ca declarație vamală nemaifiind posibilă după această dată.

Bunurile supuse accizelor sau restrictiilor, precum si cele cu o valoare mai mare de 1.000 EUR necesită depunerea unei declarații vamale electronice cu set complet de date (H1) în sistemul informatic vamal RCDPS.

De asemenea, la nivelul Uniunii Europene au fost introduse noi cerințe vamale în materie de securitate și siguranță.

Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2021, toate trimiterile poștale sosite pe cale aeriană vor fi supuse unei analize vamale risc, pe baza declarațiilor sumare de intrare (ENS), depuse de operatorii poștali din țările de destinație.

Dacă ai nevoie de alte informații, te rugăm să ne scrii un mesaj în privat! Vom fi bucuroși să îți fim de folos!