Guvernul Romaniei: Varianta Omicron Confirmata in Romania, 2 Persoane Infectate Deja

Guvernul Romaniei Varianta Omicron Confirmata Romania 2 Persoane Infectate

Guvernul Romaniei a confirmat in aceasta sear afaptul ca doua persoane din Romania au fost infectate cu noua tulpina Omicron a Coronavirus, fiind vorba despre un barbat din Brasov, si unul din Vaslui, acestia fiind pasageri ai cursei care a adus romani din Africa de Sud pe 30 noiembrie.

Guvernul Romaniei spune ca ambele persoane care au fost confirmate ca fiind infectate sunt asimptomatice, insa nu ni se spune si daca ele sunt vaccinate, sau nu, dar probabil aceasta informatie va fi furnizata de catre autoritati in perioada urmatoare.

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT.

Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru #România.”