Huawei: RESTRICTIILE care au Dat INTREAGA Planeta Peste Cap

Huawei RESTRICTIILE Dat INTREAGA Planeta Peste Cap

Huawei este una dintre cele mai mari complatii ale planetei, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane, pana recent, dar si unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de telecomunicatii, sau cumparatori de chip-uri. Restrictiile impuse initial impotriva Huawei in 2019 de catre SUA, si intarite in 2020, sau 2021, au fost unul dintre elementele care a alimentat ceea ce este una dintre cele mai importante crize de semiconductori din istoria omenirii, iar ea este foarte departe de a se termina.

Huawei, la scurt timp dupa anuntarea unui nou set mai dur de restrictii pregatite impotriva sa, in toamna anului 2020, a decis sa cumpere cantitati uriase de semiconductori de la producatorii din Asia, ceea ce a generat un dezechilibru major in piata. Cei de la Huawei au acaparat o buna parte din productia care si asa fusese afectata substantial de catre pandemia de Coronavirus, iar asta a dus in schimb la crearea unei crize globale care afecteaza toata planeta, de la industria auto, la ce a telefoanelor, si nu numai.

Huawei: RESTRICTIILE care au Dat INTREAGA Planeta Peste Cap

Huawei probabil ca nu stia cat de mare va fi dezechilibrul in piata in urma actiunilor sale de a cumpara rapid cantitati mari de semiconductori, insa ele au generat intarzieri in livrarea unora catre alti producatori, iar asa se ajunge la problema de acum. Desi a trecut un an de atunci, problemele continua din cauza pandemiei de Coronavirus, a celor cu livrarile de componente pentru productia acestor chip-uri, si nu doar atat, astfel ca multe industrii care se bazeaza pe semiconductori sunt extrem de serios afectate.

Huawei a avut foarte mult de pierdut de pe urma restrictiilor impuse de catre SUA, insa au fost si alte companii care au pierdut pana acum, si pierd in continuare din cauza crize semiconductorilor, in special cele din domeniul auto, insa altele au avut mult de castigat. In final, cei de la Huawei gasesc solutii pentru a eluda restrictiile care le-au fost impuse de catre SUA, insa omenirea ramane cu o mare problema a semiconductorilor, iar asta intarzie livrarile de masini, plus diverse alte produse IT, cu lunile.

Huawei nu a fost singurul punct de plecare pentru aceasta criza majora, dar a fost un element important care a contribuit la sirul de eveinmente care au dus intr-un final la criza semiconductorilor din care se pare ca devine imposibil de iesit acum.