OMS: Cati Oameni au Murit din Cauza Variantei Omicron ?

OMS Cati Oameni Murit Cauza Variantei Omicron

OMS a oferit primele informatii cu privire la numarul de decese generate de catre varianta Omicron, dezvaluita lumii acum doar aproape saptamani, dar aflata in circulatie de cel putin o luna, conform celor mai recente teste facute pe probe prelevate pana acum.

OMS spune ca nicio persoana nu a murit dupa infectare cu noua varianta Omicron a Coronavirus, ceea ce reprezinta o veste excelenta, mai ales ca printre persoanele infectate se numara atat persoane vaccinate, cat si persoane care nu au fost imunizate.

OMS da de inteles ca noua varianta Omicron ar putea fi mai contagioasa decat varianta Delta, cea mai contagioasa de pana acum, dar si ca ar putea infecta inclusiv persoanele vaccinate, insa vestile bune sunt ca, deocamdata, nu s-au inregistrat decese din cauza ei.

OMS nu spune daca aceasta varianta este mai putin letala decat variantele anterioare, iar acest lucru e imposibil de stabilit pana acum, dar faptul ca nu a fost inregistrat vreun deces in luna trecuta de la aparitia sa, desi numarul de persoane infectate e cel mai probabil mare, este incurajator.

“Varianta Omicron a fost detectată în cel puțin 38 de țări, dar încă nu au fost raportate decese, a declarat Organizația Mondială a Sănătății, pe fondul avertismentelor că ar putea afecta redresarea economică globală.

OMS a avertizat că ar putea dura săptămâni pentru a determina cât de infecțioasă este varianta, dacă provoacă boli mai severe și cât de eficiente sunt tratamentele și vaccinurile împotriva acesteia.

OMS a declarat vineri că încă nu a văzut niciun raport de decese legate de Omicron, dar răspândirea noii variante a condus la avertismente că ar putea provoca mai mult de jumătate din cazurile de Covid din Europa în următoarele câteva luni.”