DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul OFICIAL pentru Milioanele de Clienti

DIGI Orange Vodafone Telekom crestere

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unui anunt foarte important care vizeaza milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de vesti extrem de bune pentru cei care le folosesc serviciile fixe, sau mobile. Conform celor de la ANCOM, clientii DIGI, Orange, Vodafone, Telekom s-au bucurat de cresteri ale vitezelor de internet fix, insa si de internet mobil, in primele 6 luni din 2021 fata de S1 2020, iar in unele cazuri diferentele sunt chiar enorme intre perioadele de raportare.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom le-au oferit clientilor din Romania posibilitatea de a naviga pe internet, folosind o conexiune fixa, cu viteze medii de 429.17 Mbps, in crestere cu nu mai putin de 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cand vine vorba despre vitezele de upload, cei de la DIGI, Orange, Vodafone, Telekom le ofera clientilor viteze medii de 279.83 Mbps, din nou in crestere, doar ca de aceasta data diferenta este de 77% fata de aceeasi perioada din anul 2020.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul OFICIAL pentru Milioanele de Clienti

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom nu si-au dezamagit, prea mult, clientii nici cu internetul mobil, aici vitezele de navigare pe internet ajungand la o medie de 30.54 Mbps, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, asta poate si multumita extinderii acoperirii 5G. Un salt mult mai mic, de doar 7%, a fost facut in cazul vitezelor mobile de upload, acestea fiind in medie de 10.97 Mbps, extrem de mici, chiar si pentru incarcat poze, sau clipuri video, pe retelele de socializare.

Orange are cel mai rapid internet mobil, cu viteze medii de 48.45 Mbps, Vodafone urmand cu 27.83 Mbps, apoi Telekom cu 18.58 Mbps, iar DIGI ramane, ca de obicei, ultimul operator, oferind viteze medii de doar 15.19 Mbps pentru clienti. La internet fix Orange ofera vitezele cele mai mari, de 857.62 Mbps, urmanda apoi DIGI cu 388.37 Mbps, Telekom cu 308.74 Mbps, Nextgen cu 308.34 Mbps, iar la final avem Vodafone cu 243.29 Mbps, dar statisticile acopera doar 95.000 de teste validate.

Orange are, deci, cel mai rapid internet mobil, si cel mai rapid internet fix, in timp ce restul locurilor sunt impartite diferentiat intre ceilalti operatori, insa e de mentionat ca aceste topuri ale ANCOM difera cam intotdeauna fata de cele ale Speedtest, unde se fac vasta majoritate a testelor.