Valeriu Gheorghita: Avertizare Serioasa Privind Debutul Valului 5

Valeriu Gheorghita Avertizare Serioasa Debutul Valului 5

Valeriu Gheorghita transmite din nou o avertizare foarte serioasa cu privire la debutul valului 5 de infectari in Romania, iar asta pentru ca ne apropiem cu pasi destul de repezi de acest punct, el spunand ca tara noastra inca are nevoie de masuri serioase pentru a trece cu bine peste acesta.

Valeriu Gheorghita spune ca romana avea nevoie de masuri pandemice similare cu cele din restul tarilor europene, ca e nevoie de certificat COVID si ca valul 5 va veni in luna ianuarie, urmand a avea cazurile generate atat de varianta Delta, cat si de catre Cea Omicron.

“Debutul campaniei de vaccinare a fost pe 27 decembrie, in tandem cu celelalte tari europene. In opinia mea, ar fi trebuit sa mentinem tandemul cu celelalte tari europene inclusiv cu celelalte masuri aplicate pentru controlul pandemiei, si de fapt pentru protejarea sanatatii populatiei, pentru ca acesta este scopul masurilor impuse.

Din acest punct de vedere, cred ca este foarte bine sa constientizam ca este nevoie de implementarea certificatului COVID, ca este o masura de triaj epidemiologic, si nu o masura discriminatorie si restrictiva, si ca nimic nu trebuie sa fie mai presus decat protejarea sanatatii oamenilor si a populatiei.

Cred ca decizia este foarte simpla, din acest punct de vedere, nicio masura care are ca scop controlarea pandemiei, incepand cu vaccinarea, masurile restrictive, masca, si toate celelalte, nu sunt populare, nu trebuie sa ne asteptam ca vor fi masuri populare.

Nu exista o masura populara in aceasta pandemie, nu are cum sa fie pentru ca oricum ai face, o parte dintre oameni vor fi nemultumiti. Trebuie sa avem in vedere un singur lucru: cum trebuie sa fac sa protejez sanatatea oamenilor, sa asigur o stabilitate epidemiologica si un viitor stabil, predictibil, al acestei societati.

Valul 5 este foarte probabil ca vine, dar intrebarea nu daca vine, ci cand vine, si ne asteptam ca in prima parte a anului viitor, probabil ca in jumatatea a doua a lunii ianuarie ar putea sa creasca din nou numarul de cazuri si in tara noastra. Ne uitam la aceste date in functie de ce se intampla in celelalte tari europene, si tinand cont de decalajul de o luna si jumatate intre Romania si celelalte tari.”