Ministrul Sanatatii: Masurile de Ultima Ora Anuntate pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii a detaliat noi masuri care vor fi aplicate in Romania de catre autoritati in perioada imediat urmatoare la nivelul intregii tari pentru cetateni in ideea de a reusi sa convinga mai multe persoane sa se vaccinze pentru a se proteja impotriva unei infectari, in special cu varianta Omicron.

Ministrul Sanatatii vorbeste despre colaborarea cu reprezentantii cultelor religioase din Romania pentru a convinge mai multi romani sa se vaccinze in aceasta perioada, ceva ce desigur ca are menirea de a reduce substantial impactul valului 5, care se anunta a fi unul mult mai puternic.

“Am avut discutii cu reprezentantii cultelor, stițti ca a fost un eveniment la care a participat si domnul secretar de stat, la Templul Coral, acolo a fost o discutie, sigur, mai putin aprofundata, intre timp am avut si discutii separate cu reprezentantii diverselor culte si aici iar a fost o chestiune de parteneriat.

Noi am declarat ca nu vom solicita acel certificat digital COVID la slujbele religioase si libertatea religioasa, la fel ca si nevoia de lucruri esentiale, cum ar fi alimentele sau medicamentele, trebuie sa fie pe acelasi palier. Dar si reprezentantii cultelor, cu siguranta, datorita acestei deschideri si datorită acestei abordari, vor lucra ca sa educe oamenii cu care vin in contact, sa respecte regulile si sa, nu stiu daca sa promoveze, dar, cel putin, sa sustina ca vaccinarea este un demers util, care poate proteja mai ales categorii la risc.

Si o sa vedeti acest mesaj legat de… care, sigur, poate n-o sa vina din partea cultelor, dar, prin intermediul lor, va fi promovat, mesajul din partea Ministerului Sănatatii, de exemplu, “Sa ne protejam varstnicii prin vaccinare!” – si este un mesaj, care, cred ca va avea un anumit impact.

Haideti sa… Dumneavoastra vreti ca eu sa va dau un raspuns dintr-o zona pe care nu numai ca nu o controlez, pe care o respect, si in care eu nu vreau sa intervin, da? Noi am avut o discutie, cum v-am spus, legata de parteneriat, de colaborare, de respect pentru toate cultele religioase.

Sunt convins ca si din partea dansilor va exista o abordare constructiva si nu ma intrebati, daca in timpul slujbei se va discuta sau nu despre vaccinare, pentru ca nu asta a fost scopul demersului.”