Ministrul Educatiei: Masura Radicala care Nu va fi Impusa in Scoli

Ministrul Educatiei Masura Radicala care Nu Impusa Scoli

Ministrul Educatiei a vorbit pentru toti romanii din tara despre o masura radicala care nu va fi impusa in scolile din Romania de catre autoritati, iar asta in conditiile in care unii cer introducerea certificatului COVID pentru acces in unitatile educationale, dar acest lucru nu se va intampla.

Ministrul Educatiei spune ca sustine masurile de preventie, sau vaccinarea, iar respectarea regulilor este esentiala in scoli, dar impunerea certificatului COVID nu este ceva ce autoritatile din Romania sustin cand vine vorba despre prevenirea raspandirii Coronavirus in scolile din tara noastra.

Nu o sa sustin conditionarea la educatie in niciun fel! O sa sustin importanta preventiei in scoli, importanta respectarii regulilor in scoli, importanta respectarii regulii sanitare, importanta vaccinarii, dar limitarea accesului la educatie in vreun fel, eu personal nu il voi sustine.

Am participat zilele trecute la reuniunea ministrilor educatiei la Bruxelles si am gasit intelegere la mai multe parti, inclusiv la ministru francez, care pledeaza exact pentru acelasi lucru, a tine scolile deschise, a aplica principiul ca ele trebuie inchise ultimele, si recunosc cinstit, din pacate pentru mine, ca ministru francez a avut mai mult succes in a convinge autoritatile ca scolile trebuie sa ramana deschise.

As vrea sa intelegem toti, preventia si increderea sunt lucruri care nu pot fi inlocuite. Cei mai multi parinti sunt responsabili, sunt convins ca din ce in ce mai multi parinti sunt convinsi ca acest virus exista, ca testarea alaturi de respectarea regulilor sanitare, vaccinare, si am facut public rezultatul, 437.800 de elevi sunt vaccinati, adica 35% din cei eligibili.

In scurt timp, elevii vor depasi media nationala. In caun motiv de apreciere pentru scoli, pentru ca am observat in ultimul timp ca sunt blamati pe nedrept colegii cadre didactice pentru reactia neconforma la pericolul epidemiologic din Romania, dar nu este adevarat.

In scoli avem o rata de vaccinare dubla fata de cea la nivel national, sunt foarte mandru de colegii mei din scoli, avem aproape 2700 de scoli in care avem rata de vaccinare de 100%, asta inseamna ca invatatorii, educatorii, profesorii, s-au vaccinat, ci si ingrijitoarele, sau personalul nedidactic.

Spuneti-mi va rog, mai exista in Romania 2700 de unitati in care putem spine rata de vaccinare de 100%, chiar daca vorbim despre spitale. Si atunci nu este un motiv sa apreciem ceea ce fac colegii din scoli ?