DSU Romania: ALERTA Importanta Emisa pentru Romanii din Tara

DSU Romania ALERTA Importanta Emisa Romanii Tara

DSU Romania transmite o avertizare hidrologica extremd e importanta despre care ar trebui sa stie romanii din toata tara, iar asta pentru ca ea are in centru posibile inundatii care pot avea loc in anumite zone ale tarii in urmatoarea perioada, pana in cursul amiezii zilei de maine, deci trebuie sa fiti foarte atenti.

DSU Romania incearca sa ii avertizeze pe romani astfel incat ei sa poata fi in siguranta in aceasta perioada in care pot aparea numeroase probleme din punct de vedere al inundatiilor, iar autoritatile din Romania nu ar putea fi tot timpul aproape pentru a ii ajuta pe romani.

“AVERTIZARE HIDROLOGICĂ

COD GALBEN

COD PORTOCALIU

Fenomenele vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE;

Bazinele hidrografice afectate: Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş;

Durata avertizării: 11.12.2021, ora 18:00 – 13.12.2021, ora 12:00;

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, inundații etc., accesând link-urile de mai jos.”