LUNA: Descoperirea UIMITOARE cu Impact pentru Istoria Omenirii

LUNA Descoperirea UIMITOARE Impact Istoria Omenirii

LUNA este satelitul natural al Pamantului, se afla in orbita planetei noastre de miliarde de ani, iar o noua descoperire ne-ar putea da de inteles ca istoria sa cum o stim noi acum ar putea fi de fapt cu mult diferita. Mai exact, o noua analiza facuta pentru probe aduse pe Pamant de catre misiunea Apollo 17 a celor de la NASA dezvaluie faptul ca luna s-a racut mult mai devreme decat au crezut oamenii de stiinta, ceea ce reprezinta o schimbare majora a felului in care e privita.

LUNA a avut aduse de catre misiunile spatiale americane mai multe probe de sol pentru analiza, insa totul s-a intampalt cu foarte multe decenii in urma cand tehnologia nu era la fel de performanta. Reanalizarea unei probe vechi de peste 50 de ani a dezvaluit faptul ca fosforul din compozitia sa a fost impartit in mod inegal pe suprafata rocii, iar asta sugereaza faptul ca procesul de racire al lunii a avut loc mult mai repede decat s-a crezut initial de catre oamenii de stiinta.

LUNA: Descoperirea UIMITOARE cu Impact pentru Istoria Omenirii

LUNA s-ar fi racit la doar 20 de milioane de din momentul in care s-a format in stare lichida, iar asta in timp ce oamenii de stiinta credeau ca de fapt ar fi fost nevoie de 100 de milioane de ani pentru acest proces. Diferenta este una uriasa, dar ea ne arata inca o data cat de important este pentru oamenii de stiinta sa reanalizeze probele de sol luate de pe luna, ceva ce s-ar putea intampla mult mai frecvent in urmatorii ani pentru a-i afla mai multe secrete.

LUNA ar putea avea un proces de formare mult mai complex decat s-a crezut acum cateva decenii, iar pe masura ce probele de sol vor fi reanalizate, e posibil sa vedem si mai multe informatii similare. LUNA inca ascunde foarte secrete fata de oamenii de stiinta, astfel ca in urmatorii ani vom avea dezvaluite si mai multe secrete ale sale, mai ales ca urmeaza sa aiba loc inclusiv noi misiuni care vor duce astronautii acolo pentru a face o baza lunara.

LUNA este in centrul mai multor misiuni care sunt in plin proces de pregatire, insa abia prin 2025 va fi trimisa o nava spatiala care va si duce oamenii acolo pentru a explora mai intens corpul cosmic.