DSU Romania se Pregateste pentru Un Nou Val al COVID-19

DSU Romania se Pregateste pentru Un Nou Val al COVID-19

DSU Romania se pregateste pentru un nou val al COVID-19 care este asteptat sa loveasca Romania in perioada urmatoare, autoritatile din tara noastra incercand sa ajute oamenii sa inteleaga de ce ar trebui sa se protejeze in aceasta perioada, dar si autoritatile sa vegheze la respectarea regulilor.

“Astăzi, 14 decembrie 2021, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o videoconferință prezidată de secretarul de stat, șeful DSU dr. Raed Arafat și directorul general al Direcției Generale Urgențe Medicale din cadrul DSU, dr. Călin Alexandru, cu șefii tuturor structurilor de urgență la nivel național, respectiv, din cadrul IGSU, Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Județene, CNCCI, Unităților de Primiri Urgențe, Serviciilor de Ambulanță.

Temele discutate au vizat acțiuni privind pregătirea sectorului de urgență la apariția unui eventual nou val de creșteri ale cazurilor de COVID-19 printre comunități, care automat ar putea pune presiune, din nou, pe întregul sistem sanitar.

La finalul videoconferinței, șeful DSU, dr. Raed Arafat a mulțumit întregului personal din cadrul tuturor structurilor de urgență pentru eforturile considerabile și susținute depuse în gestionarea situației dificile generate de coronavirusul SARS-CoV-2. De asemenea, au fost adresate mulțumiri personalului medical din cadrul Unităților de Primiri Urgențe, care au răspuns prompt și eficient unei adevărate situații critice, materializată printr-un val 4 dur al pandemiei, reușind ca prin eforturi imense să fie un adevărat sprijin de necontestat atât pentru sectorul sanitar, cât și pentru pacienți.

Totodată, șeful DSU a adresat mulțumiri IGSU, instituție aflată în prima linie în lupta împotriva COVID-19 și care prin mijloacele tehnice și resursa umană puse la dispoziție a facilitat distribuirea în cel mai scurt timp a mai multor echipamente și produse medicale de imediată necesitate către instituțiile implicate în gestionarea pandemiei.”