Ministrul Educatiei: Deciziile de Ultima Ora si Masurile Impuse Scolilor

Ministrul Educatiei Deciziile Ultima Ora Masurile Impuse Scolilor

Ministrul Educatiei a anuntat o serie de decizii de ultima ora pe care a u fost autoritatile obligate sa le ia pentru scolile din toata tara, ele aplicandu-se chiar de acum, iar asta pentru ca din cauza lipsei unui numar suficient de teste de saliva in unitatile de invatamant, autoritatile au fost nevoite sa amane zilele de testare.

Ministrul Educatiei spune ca pentru o perioada limitata de timp, testarea nu se va mai face in zilele de luni si joi, ci in zilele de marti si vineri, iar asta pentru ca in cursul weekend-ului au fost distribuite milioane de teste noi in toata tara, dar ele vor fi suficiente doar pentru o perioada scurta de timp, pana la vacanta de iarna.

“Ministerul nu este interesat in niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste sau materiale medicale, sau alte aspecte ce ţin de organizarea licitatiei de catre Oficiul National pentru Achizitii Centralizate, si nici de aspecte care tin de incheierea sau executarea contractelor semnate intre IGSU si furnizorii sai.

Ca ministru, ma intereseaza doar ca procesul de invatamant sa se desfasoare cu respectarea conditiilor de siguranat sanitara stabilite in hotararile CNSU si in Ordinul comun educaţie sanatate. Ca autoritate care gestioneaza sistemul de educatie, am initiat toate demersurile legale conforme atributiilor noastre, si ne-am adresat oficial IGSU si aşteptăm raspunsul.

Avand in vedere ca cea mai recentă transa din lotul de teste achizitionate a fost distribuita catre unitatile de invatamant in cursul acestei zile si in aceasta noapte, din cauza intarzierilor in livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporara, pentru saptamana 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele.

Acestea vor avea loc in zilele de marti si vineri in loc de zilele de luni si joi. Conducerea Ministerului Educatiei este in permanenta legatura cu cea a Departamentului pentru Situatii de Urgenat pentru a gasi solutii rapide si eficiente in vederea asigurarii necesarului de materiale pentru testarea prescolarilor, elevilor si personalului din invatamant.

Aceasta testare se va face de 2 ori pe saptamana, luni si joi sau marti si vineri, in functie de disponibilitatea testelor.