Valeriu Gheorghita: Pericolul din Valul 5 si un Avertisment pentru Romani

Valeriu Gheorghita transmite un avertisment extrem de serios pentru romani in momentul de fata, aducand in discutie un pericol foarte serios pentru valul 5, care ar putea incepe in ianuarie in Romania, el afirmand faptul ca declaratiile periculoase din spatiul public pot duce la cresterea neincrederii in vaccinare.

Valeriu Gheorghita spune ca romanii trebie sa fie extrem de atenti si sa asculde de oamenii de stiinta, dupa ce 8 miliarde de doze de vaccin au fost administrate deja in intreaga lume, aceasta fiind singura solutie pentru a ne proteja impotriva unei forme grave a bolii, sau a decesului.

“Aşa este. Din punctul meu de vedere, astfel de declarații sunt extrem de periculoase, prin faptul că creează și accentuează neîncrederea și ezitarea în rândul oamenilor, cu atât mai mult cu cât parte din aceste informații și aceste declarații sunt eronate.

În primul rând, nu sunt vaccinuri experimentale. Sunt vaccinuri autorizate, ca orice alt medicament. Vaccinul de la compania Pfizer, de pildă, de la vârsta de 16 ani în sus, are autorizare definitivă de la FDA. Sunt peste 8 miliarde de doze de vaccin administrate la nivel mondial, sunt vaccinuri discutate, răsdiscutate, analizate și răsanalizate.

Nu poți să vii să spui public, mai ales persoană care este extrem de cunoscută în spațiul public, care reprezintă un corp profesional important, de care oamenii țin cont, că aceste vaccinuri au prospecte îndoielnice și așa mai departe. Sunt prospecte ca la orice alt medicament.

Cred că trebuie să încetăm cu astfel de declarații, pentru că suntem responsabili moral de moartea oamenilor și, din păcate, eu nu văd ca aceste persoane să fie responsabilizate într-un fel sau altul, au toată libertatea să declare orice, când vor, informații neadevărate, repet.

Aș vrea doar să adaug și să ne uităm să nu pierdem din vedere, un aspect important: peste 90% din aceste decese au survenit la persoane nevaccinate, iar 93% și peste 93% din aceste persoane aveau boli cronice asociate, erau persoane cu comorbidități.

Si atunci mesajul este foarte clar: persoanele vulnerabile, vârstnici și în evidență cu afecțiuni cronice au nevoie cât mai rapid de vaccinare, pentru că în felul acesta se reduce foarte mult riscul de a dezvolta o formă gravă, într-o perioadă în care transmiterea comunitară a infecției este accelerată, riscul de infectare este foarte crescut.”