CNCAV: Cum Depistezi Informatiile Anti Vaccinare de pe Facebook

CNCAV Cum Depistezi Informatiile Anti Vaccinare de pe Facebook

Dupa aproape 1 an de zile in care foarte multe informatii false despre vaccinare au fost distribuite pe Facebook, iata ca autoritatile din Romania au inceput sa ii invete pe romani si cum sa le depisteze, acum fiind in centru forma incorecta a cuvantului vaccin.

CNCAV explica mai jos faptul ca in vasta majoritate a informatiilor anti vaccinare de pe Facebook nu se foloseste cuvantul vaccin, ci diverse alte forme, cum ar fi vaxxin, vakseen, vacsin, si altele, iar explicatiile folosirii lor sunt multe, dar majoritatea sunt texte identice folosite de mai multe conturi.

“Forma corectă este VACCIN!

Cele mai des întâlnite forme greșite folosite în informațiile false publicate și distribuite pe Facebook sunt: va©️©️in, vakseen, vaxxin, vaggin și vacsin.
‼️ Informează-te DOAR din surse oficiale și raportează informațiile false!

Dacă vrei să verifici anumite informații, pe pagina de Facebook RO Vaccinare au fost publicate mai multe studii relevante cu privire la vaccinare. Utilizează opțiunea de căutare din pagină.

Pentru obținerea unui feedback din partea celor care s-au vaccinat, poți accesa grupul PRO Vaccinare și poți întreba membrii grupului.”