Valeriu Gheorghita: Atentionare Transanta pentru Finalul Anului, Inaintea Valului 5

Valeriu Gheorghita transmite o atentionare transanta pentru toti romanii din tara in momentul de fata, iar asta pentru ca le spune de ce ei pot reprezenta un pericol extrem de serios pentru persoanele dragi in perioada Craciunului si a Anului Nou daca nu isi protejeaza persoanele dragi.

Valeriu Gheorghita le spune oamenilor ca daca nu au grija sa nu se infecteze inainte sa isi viziteze persoanele dragi, si sa nu o faca daca au simptomele unei infectii, atunci risca sa transmita infectia mai departe catre persoanele dragi, iar de acolo se poate ajunge la situatii mai grave.

“Trebuie să înțeleagă că a merge la o petrecere nu înseamnă a neglija măsurile personale de prevenție și nu înseamnă a neglija protecția celor din jurul nostru. Ne vedem acolo cu oameni dragi, cu prieteni, cu membri ai familiei, trebuie să ne protejăm unii pe alții.

Este datoria noastră civică, dacă vreți, și morală să nu neglijăm, în această perioadă complicată pentru toată lumea, respectarea măsurilor de prevenție. Suplimentar să încurajăm vaccinarea celor din familie care sunt vulnerabili: bunicii, părinții, care au afecțiuni cronice, și, de asemenea, să încercăm să respectăm măsurile de prevenție.

Așa cum s-a transmis foarte bine și de la nivelul Ministerului Sănătății și Institutului de Sănătate Publică, dacă în perioada următoare intenționăm să ne vizităm părinții, bunicii, care sunt vulnerabili sau au afecțiuni cronice, chiar dacă suntem vaccinați, este foarte bine să ne și testăm înainte să ajungem la ei, pentru a evita sau pentru a reduce cât se poate de mult riscul de expunere a acestor persoane vulnerabile la infectare.

Din acest punct de vedere, ne rămâne, foarte important, să respectăm măsurile pe care deja le cunoaștem, de a reduce expunerea la virus, de a reduce probabilitatea să ne infectăm, și vaccinarea, care ne reduce riscul să facem o formă gravă. Dacă respectăm lucrurile acestea, nu văd de ce lucrurile să nu evolueze într-o direcție bună și să nu avem probleme în următoarea perioadă.

De aceea reiterăm faptul că mijloacele non-farmaceutice rămân foarte importante pentru protecția individuală și a celor din jur, masca, distanțarea socială și igiena personală nu le neglijați, stimați concetățeni, în special în condițiile noii tulpinii, care amenință să se răspândească foarte repede în toată lumea. Vă mulțumesc!”